хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

КаргоКульт Майдану: про Яценюка та його жалюгідну квазі-опозиціЮ

У суботу в Києві відбулася акція "Україна без Януковича", котра яскраво продемонструвала жалюгідне становище опозиції. А саме - "Фронту змін" Арсенія Яценюка.

У лавах квазі-опозиції - очевидна криза. 11 років тому почали "Україну без Кучми" - сьогодні намагаються відтворити ту саму технологію. В 2004 році поставили намети, сцену і повісили стрічку - і, о диво! - відбувся Майдан. Наступні сім років тільки те й робили, що ставили намети, в’язали стрічки та били в барабани - але дива більше не сталося.

Адже змінились умови, які вивели тоді людей на вулиці. Однак опозиція вперто ігнорує цей факт, і залишається у полоні карго-культу Майдану.

Питається, навіщо Яценюкові акція, на яку звезли кілька тисяч проплачених майданарбайтерів? У Києві ні для кого не секрет, що на акцію "Україна без Януковича" людей мобілізувала за гроші організація, яка обслуговує, у тому числі, й регіоналів. Також брали участь менші організації. Тобто, акція відбулася у звичному форматі: нагнали масовку, створили "картинку", пораділи, ввечері пішли гуляти в ресторані за "вдало" проведений захід. Однак, питається - кому усе це потрібно?

Наскільки це ефективно з точки зору втягування у політичну активність людей, які не люблять владу? Анітрохи не ефективно, оскільки опозиція живе в точнісінько тому самому медіа-дискурсі, в якому живе влада. Тільки влада розповідає про запаморочливі успіхи, а квазі-опозиція проводить квазі-акції, котрі подаються, як приклади боротьби зі "злочинним режимом".

Однак, у дійсності результати таких акцій нічого, крім самозаспокоювання, опозиціонерам не приносять. Опозиція сьогодні порожня, як барабан. Власне кажучи, можна стверджувати, що опозиція сьогодні і є барабан - шуму багато, толку мало. Нуль ідей, нуль адекватності, нуль ефективності.

Є ще одна яскрава ілюстрація абсурду, що відбувається. Порівняйте багатотисячне шоу на Михайлівській площі - і акцію двох десятків чорнобильців біля Кабміну, яких стереже дві сотні "Беркута". А між ними - Хрещатик, яким ліниво прогулюється натовп.

Загалом, сьогодні влада і опозиція бавляться у гру "Тупий та ще тупіший". На тупість влади опозиція відповідає ще більшою тупістю. Вони варті одне одного.

Тому усі ці дії підтверджують відоме правило: історія повторюється двічі - спершу як трагедія, потім як фарс. Тим не менш, Яценюк з бютівськими недобитками роблять велику справу. Чим швидше зникне віра в здатність квазі-борців змінити ситуацію на краще, тим швидше будуть затребувані лідери нового покоління, налаштовані на справжню боротьбу, а не її імітацію.
29

Коментарі

15.12.11, 23:12

Моя думка: до кінця 2012 нічого не буде.

    25.12.11, 23:13

    фальш-старт

      35.12.11, 23:23Відповідь на 1 від дТОЛЯізХорола

      Моя думка: до кінця 2012 нічого не буде.А якщо й буде, то не з подачі Я&Ю&Я...

        45.12.11, 23:24Відповідь на 2 від Люстерко

        фальш-стартЦе ж діагноз Сєні і друге його ім"я.

          55.12.11, 23:48Відповідь на 3 від Perovdupu

          Моя думка: до кінця 2012 нічого не буде.А якщо й буде, то не з подачі Я&Ю&Я...Буде після фальсифікації парламентських виборів.

            65.12.11, 23:51Відповідь на 5 від дТОЛЯізХорола

            Моя думка: до кінця 2012 нічого не буде.А якщо й буде, то не з подачі Я&Ю&Я...Буде після фальсифікації парламентських виборів.По старому сценарію? Так Підрахуй же тепер в мерах Одеси... Хто ж тепер рахуювати буде???

              76.12.11, 07:25Відповідь на 1 від дТОЛЯізХорола

              Щось може бути після виборів та фальсифікації їх результатів.

                86.12.11, 08:37

                Чим швидше зникне віра в здатність квазі-борців змінити ситуацію на краще, тим швидше будуть затребувані лідери нового покоління, налаштовані на справжню боротьбу, а не її імітацію.

                  96.12.11, 09:51

                  ""Тобто, акція відбулася у звичному форматі: нагнали масовку, створили "картинку", пораділи, ввечері пішли гуляти в ресторані за "вдало" проведений захід.""

                    106.12.11, 10:34

                    вміли зварити, та не вміли подати....

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна