хочу сюди!
 

Vitalina

34 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 28-35 років

Голова СБУ вимагає від Прем'єра подолати корупцію в Укрпошті

Голова СБУ Валентин Наливайченко звернувся листом до Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка щодо корупційних дій керівництва «Укрпошта». Про це він повідомив в прямому ефірі телепрограми Шустер LIVE 16 грудня.

Валентин Наливайченко також заявив про наявність політичної волі в питаннях боротьби із корупцією на державних підприємствах. Він сказав: "Має бути ліквідована саме та піраміда, саме ті функції які призводять до корупції . Не міняти одного посадовця на іншого, бо він буде думати так – СБУ цю схему вичислило, давайте я якусь більш розумну придумаю із своїми спільниками щоб мене не спіймали, а якщо й спіймають – то я вкраду більше краще і швидше. І будь яку державну монополію візьми – «Укрпошта», стосовно неї щойно знову підписав листа - вже на Прем'єр-міністра. … на цій державній монополії зажерливе чиновництво присвоїло національні багатства і повноваження собі – це і є серце української корупції." 

На жаль, Голова СБУ не повідомив, кому він написав попереднього листа щодо фактів корупції на «Укрпошті», про який він згадав в телепрограмі. Місяць тому Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу «Інтер» заявив, що СБУ має докази корупції в державному підприємстві «Укрпошта» і дав зрозуміти, що корупція у поштовому відомстві існує на вищих щаблях управління.

Нагадаємо, останнім часом державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» лихоманять гучні корупційні скандали. В квітні 2014 виконуючим обов’язки генерального директора «Укрпошти» було призначено Михайла Паньківа, який прийшов на держпідприємство з конкуруючої приватної фірми "Міст експрес", де працював заступником ради директорів. З перших днів роботи новий глава «Укрпошта» почав лобіювати інтереси колишнього роботодавця - приватного оператора "Міст експрес". Почалася стрімка втрата великих корпоративних клієнтів, що традиційно обслуговувалися «Укрпоштою» та були значним джерелом доходів державної компанії – вони перетекли в "Міст експрес".   

ЗМІ неодноразово повідомляли про вчинення службовими особами УДППЗ «Укрпошта» зловживання своїм службовим становищем, що виразилось у створенні протиправної схеми пересилання простої письмової кореспонденції без сплати офіційних платежів державному підприємству. В 2014 р. на тендерних закупівлях «Укрпошта» за завищеними цінами придбала шини, пальне, касові апарати, комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення.  

Місяць тому СБУ затримала за хабар директора Дирекції оброблення та перевезення пошти Олександра Полінського та його заступника Віталія Васильєва. Повідомлялося також про низку кримінальних справ, де фігурантами є найвищі керівники «Укрпошти».   

Днями з'явилася інформація про вкрай сумнівний депозит на 57 млн. грн., який в листопаді «Укрпошта» розмітила лише під 12% річних в "Златобанку", що знаходиться на межі банкрутства. За деякими ознаками, цей депозит не буде повернуто не держпідприємство.   

УДППЗ «Укрпошта» підпорядковується Міністерству інфраструктури, проте новий Міністр Андрій Пивоварський ще не вчиняв жодних дій щодо припинення корупційних безчинств на зазначеному підприємстві і не висловлював до них свого ставлення.  

Людмила Осипенко  

Дивись також:
Голова СБУ: Керівництво «Укрпошти» роз'їдає корупція

11

Коментарі

117.12.14, 05:04

посмотрим что будет с Закарпатскими руководителями "Укрпошты",было ранее открыто несколько уголовных дел,на данный момент все закрыты,а как воровали,так и воруют...................

    217.12.14, 08:56

    ***Голова СБУ Валентин Наливайченко звернувся листом до Прем'єр-міністра***
    Слов нет... - остались одни выражения = МАТЕРНЫЕ...
    Голова СБУ должен был ДАВНО АРЕСТОВАТЬ этого пидора - и пусть бы премьер ПИСЬМОМ обращался к СБУ!
    Идиотизм...

      317.12.14, 10:43Відповідь на 1 від снайпер1

      Контракт с руководителями областных дирекций продлевался за 50 тысяч долларов. Кроме того надо регулярно отстегивать наверх.

        417.12.14, 10:44Відповідь на 2 від Богдан Ляшко

        Даже глава СБУ иногда ничего не может сделать. Они арестовали несколько человек на Укрпоште, а те все порешали через суд - и открыто хвастаются этим. Прокуратуру тоже купили - вы же знаете кто сейчас руководит прокуратурой.

          517.12.14, 15:18

          Так, найбільше вражає безкарність з якою вони крадуть. Вони впевнені що їм за це нічого не буде, адже хтось дуже впливовий надає їм дах.

            617.12.14, 15:31

            Там на Укрпошті періодично арештовують хабарників, а потім все вирішують із суддями та слідчими - і хабарники знову повертаються на робочі місця і знову вимагають гроші.

              717.12.14, 17:13Відповідь на 3 від Робер

              Контракт с руководителями областных дирекций продлевался за 50 тысяч долларов. Кроме того надо регулярно отстегивать наверх.то то этот ( наш пидор) был 5 месяцев на больничке-видать искал концы--и говорят нашел-вот наше долбанное государство.......все решает бабло