хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Про доступ до публічної інформації

Закон "Про доступ до публічної інформації" вступив у силу 9 травня 2011 року. Олег Рибачук: "Маємо працювати, як мурахи, вибудовуючи свій Європейський мурашник. Власне, на цьому й побудоване партнерство "Новий громадянин", ключовим завданням якого в цьому році було прийняття й популяризація Закону про Доступ до публічної інформації. Ми їздимо по країні, не кажучи людям – оберіть нас – і ми вирішимо всі ваші проблеми, не паплюжачи своїх колег, а пропонуючи громадянам – місцевому бізнесу, активістам, журналістам, профоб'єднанням, молоді – механізми впливу на владу. Ми розуміємо, що влада не збирається добровільно відкриватися – вона звикла жити за наші податки так, як їй забагнеться, й ніколи нікому не звітувати. Ми готові до судових баталій, ми будемо узагальнювати наш досвід – вчитися на помилках й популяризувати історії успіху. Ми будемо максимально публічними, використовуючи всі можливі канали комунікації й нові медіа особливо активно, тому що переважна більшість активних громадян втратили сподівання на отримання неупередженої інфомації з екранів телевізорів." (Джерело: УП, "Україна – не Грузія. Змін за ініціативою верхів не буде.")

 

Згідно закону

На запити громадян чиновник зобов`язаний відповісти протягом 5 днів. Тепер можна чимало дізнатися про бюджети, генплани міст, державні тендери, особливості нарахування житлово-комунальних послуг, про небезпечні об’єкти в районі Вашого проживання, про незаконне привласнення лісових та пляжних зон, тощо.

Ви можете завантажити форму запиту, заповнити її та надіслати до відповідних державних установ.

Дізнатися більше можно тут: http://newcitizen.org.ua/requests
20

Коментарі

анонім

17.06.11, 16:57

А що там на рахунок Міжгір'я,коли буде інформація
=============================================
По тим хто довіряє цій владі можна вирахувати процент тупих в країні

    Гість: ТарасЧупринка

    27.06.11, 16:57

    Студенти українських ВНЗ кажуть "Свежо питание но серется с трудом"

      37.06.11, 17:04

      Як ігнорували, так і далі ігнорують запити. Відповіді дають формального характеру. Знають, що в суд мало хто буде звертатися з цього приводу. А власники підприємств взагалі вважають, що вони нікому ніякої інформації не повинні давати. Щойно отримала відповідь від директора "Граніт Групп", де сказано: "Пропонуємо звернутися до спеціалізованих Державних органів із відповідною заявою та вимагати від них відповіді, яку вони повинні надати."

        47.06.11, 17:05Відповідь на 2 від Гість: ТарасЧупринка

        Студенти українських ВНЗ кажуть "Свежо питание но серется с трудом"ніхто окрім нас саміх не збудує громадянське суспільство. Для цього докладати зусиль повинні ВСІ, інакше в нашій країні нічого не змінеться.

          57.06.11, 17:08Відповідь на 3 від ЯКриворожанка

          Як ігнорували, так і далі ігнорують запити. Відповіді дають формального характеру. Знають, що в суд мало хто буде звертатися з цього приводу. А власники підприємств взагалі вважають, що вони нікому ніякої інформації не повинні давати. Щойно отримала відповідь від директора "Граніт Групп", де сказано: "Пропонуємо звернутися до спеціалізованих Державних органів із відповідною заявою та вимагати від них відповіді, яку вони повинні надати."Бюрократична держава будувалась століттями, а ви сподіваєтеся, що прийняли якийсь не зовсім досконалий закон і все раптом змінеться? Звичайно, держслужбовці будуть опиратися, але ми їх здолаємо, якщо крок за кроком спільно будемо рухати цей потяг у вірному напрямку.

            67.06.11, 17:12Відповідь на 1 від анонім

            и неадекватных

              77.06.11, 17:13Відповідь на 5 від viktor67

              Бюрократична держава будувалась століттями, а ви сподіваєтеся, що прийняли якийсь не зовсім досконалий закон і все раптом змінеться? Звичайно, держслужбовці будуть опиратися, але ми їх здолаємо, якщо крок за кроком спільно будемо рухати цей потяг у вірному напрямку.Сьогодні мені не на жарт довелося турбуватися про своє життя після дзвінка з "Граніт Групп"-запрошували на зустріч одну мене. Відмовилась. Можливі провокації від цих бандитів.

                анонім

                87.06.11, 17:15

                Самое смешное, что за правдивость своих данных и информации ни кто не какой ответственности НЕ НЕСЕТ. Так все это херня с большой буквы, что они там пишут в своих бумажках.

                  97.06.11, 17:21Відповідь на 7 від ЯКриворожанка


                  Бюрократична держава будувалась століттями, а ви сподіваєтеся, що прийняли якийсь не зовсім досконалий закон і все раптом змінеться? Звичайно, держслужбовці будуть опиратися, але ми їх здолаємо, якщо крок за кроком спільно будемо рухати цей потяг у вірному напрямку.
                  Сьогодні мені не на жарт довелося турбуватися про своє життя після дзвінка з "Граніт Групп"-запрошували на зустріч одну мене. Відмовилась. Можливі провокації від цих бандитів.
                  вам обов"язково треба находити однодумців і спільників. Боротися варто лише гуртом.

                    107.06.11, 17:24Відповідь на 8 від анонім

                    Самое смешное, что за правдивость своих данных и информации ни кто не какой ответственности НЕ НЕСЕТ. Так все это херня с большой буквы, что они там пишут в своих бумажках.ятак не думаю. Звичайно, закон недосконалий і потребує додаткових напрацювань, але за офіційну неправдиву інформацію держслужбовця можно і треба притягати до відповідальності. І такі справи незабаром обов"язково будуть, це лише питання часу та зусиль суспільства.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна