хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Як вибрати шубу (хутро,хутряні вироби)?

Як вибрати шубу?
  Пропоную Вам на цій сторінці часткову

консультацію, щодо вибору хутряних виробів

майстром:  http://reaning.ucoz.ua/

 Хутро - таке тепле й чарівне слово,  яке викликає у представниць прекрасної статі блиск      в очах і непереборне бажання володіти виробом з хутра.  Шуба з натурального хутра пасує абсолютно всім                                                                         будь-яку жінку, незалежно від віку,перетворює на королеву. Але кожен з нас хоча б раз в житті стикався  з проблемою вибору й купівлі хутряного виробу. І кожен знає,  що час, витрачений на покупку,неспівмірно замалий у порівнянні  з тим часом, протягом якого ми будемо цю річ носити.  Саме тому ті кілька хвилин, які ми витрачаємо на придбання чергової речі, що сподобалася, потрібно використовувати  з максимальною користю для себе, щоб як-то кажуть, потім "не було нестерпно боляче" за безцільно витрачений час та гроші.

Пропонуємо наступну інформацію, яка допоможе Вам

 зробити правильний вибір і розібратися в світі хутряних виробів.

Сьогодні хутро не просто повернулося в світову моду, воно зробило крок на новий щабель свого застосування: з хутра створюються не тільки шуби, але і плащі хутром всередину, шарфи, сорочки з короткими рукавами,куртки, жакети, спідниці. Вдосконалилися технології переробки, вичинки,фарбування хутра, що значно відрізняються від первісних методів. Самий головний критерій при виборі хутряного виробу -

 хутро має радувати око!!  - Це як кохання з першого погляду,                                                                                            

 тільки після цього можна оглядати, обмацувати предмет вашого  обожнювання.  В першу чергу визначте вагу виробу:  високоякісно оброблене хутро майже невагоме.  Потім струсоніть річ: якщо хутро добре оброблене - ви не почуєте - а ні звуку.  В іншому випадку - хутро буде неприємно хрустіти - це наслідок недоброякісного вироблення

(мездра пересушена, неякісно оброблена, ....).Внаслідок цього, хутро при носінні буде сипатися;

лопатись мездра; по швах, біля швів, по всьому виробу будуть виникати ушкодження, розриви, дірки.

Тепер огляньте волосяний покрив хутра:

 саме хутро повинне нагадувати волосся дитини, ще не зіпсовае фенами, лаками, фарбами - воно повинно бути шовковистим, м'яким,  живим,  сяючим та густим.  А не - "жирним", сухим, облізлим, скуйовдженим. Воно мусить бути здоровим.

 Ще одним з найбільш важливих властивостей хутра є міцність волосся.  Міцністю волосся називають міцність його зв'язку  з менздрою і міцність самоговолосся на злам. Під час носіння виробу, хутро відчуває на своїй волосяній поверхні постійне тертя і тому дуже важливо,  щоб волосяний покрив, Вашого виробу прослужив максимально довгий час без „стертостей”. Міцність зв'язку волосини з мездрою залежить від декількох причин: по-перше, існує природна міцність, що залежить від виду властивостей звіра. Наприклад, хутро неблюя (молодого оленя) майже завжди має теклі волосся, таке волосся лізе при незначному терті. Навпаки, волосся видри сидить у мездрі надзвичайно міцно.     Міцність зв'язку волосини з мездрою залежить від того, як міцно сидить цибулина волосини у волосяній сумці.  Цю  міцність можна штучно зменшити або збільшити.

Зменшується вона: від

неправильного зберігання в теплому і вологому приміщенні, від неправильної/невірної переробки, вичинки хутра, від фарбування хутра

 Так, фарбовані хутра зношуються приблизно на 10-20% інтенсивніше, ніж нефарбовані: це пов'язано з тим, що при фарбуванні волосся стає більш жорстким, втрачає пружність і швидше при носінні  ламається.  Шкури, зняті в період линьки, завжди мають крихке волоссям ..

Міцність волосу з вірогідністю можна визначити лише в злегка зволоженому хутрі. В сухій шкірі цибулина подразнена у волосяній  сумці  набагато сильніше, ніж у вологій. Тому під час покупки покупцеві здебільшого не вдається визначити міцність контакту сухої волосини  з мездрою.

Але вже під час носіння в вологу погоду,  волосся почне вилазити (текти) і хутро облисіє.

Під час покупки виробу з таким  хутром, якщо вчасно не виявленно проблему міцності волосини в мездрі ,

  в сиру погоду  при носінні, волосся почне вилазити  і хутро з часом перетвориться на голу мездру.

Радимо обов'язково спробувати хутро на міцність - потягнути волосяний покрив виробу руками і переконатися,

чи міцно волосина сидить в мездрі, чи ламається, чи не вилазить від найменшого напруження   з мездри ... 

Під час покупки шуби необхідно дізнатися, як довго вона зможе радувати Ваше око і зігрівати тепло.

 Існують певні стандарти зносостійкості

для різних видів хутра:  Писець, лисиця - до 2,5 років;  Чорнобурка - від 3,5 до 5 років;  Ондатра - до 4,5 років,  Видра - до 17 років,  Шиншила - дуже ніжне й крихке хутро - до 1 року.

При огляді хутра зверніть увагу на повноту пухової частки хутра, на кількісне співвідношення ості (це основні,  довгі, направляючі, яскравіше забарвлені волосини), та пуху (коротші, більш густо- розташовані, м'які, ніжні на дотик волосини). Хутро має бути з густою, міцною, високою, рівномірної остю, та з густим

пухом, в співвідношенням не менше 70-80% ості та 30-20% пуху.

Ще одна якість, яка цінується в хутрі, це - блиск.

Природний блиск виявляється повною мірою лише в тому випадку, якщо волосся добре очищене  від жиру і пилу, -  і сухє  на дотик.

Ми розглянули волосяний покрив хутра.

Наступний етап - вивернути  хутро і ретельно вивчити мездру („виворіт” хутра);

 По - перше треба спробувати її на еластичність та  "розрив".

Для цього його необхідно стиснути: якщо шкура професійно і якісно оброблена, то за еластичністю вона нагадує шкіру людини (після стиснення мездри, - якщо вона еластична на її поверхні не залишиться  „заломин”, буде пружно розтягуватись та  стискатись).

Від якості мездри залежить термін служби Вашого хутряного виробу.

 Хутро зі слабкою мездрою швидко рветься, так як під час носіння хутряний виріб піддається

напрузі по різним напрямах, тому міцність мездри на розрив й визначає термін служби виробу.

По-друге, уважно роздивіться, як „складено” цей виріб, - з шкурок, яких саме, розмірів. Цінуються хутряні вироби з цілісних шматків. Розподіл хутра за ціновими  категоріями є вельми умовний. Має ціну те, що сьогодні в моді.

 Якщо виріб складається зі шматків,особливу увагу зверніть  на  технологію збирання, пошиття виробу.

А саме,на якість нитки:  вона  повинна  бути міцна, не гнила, бажано синтетична, і на наявність закріпок в кінці рядків (швів), кінці ниток не повинні розв'язуватися, шви розповзатись.

Пошиття хутряних виробів останнім часом удосконалилось і значно відрізняється від первинних методів зшивання шкурок.  Мода впливає,  як на популярність конкретного хутра, так і на моделі виробів.  Пошиття шуб провадиться, по суті, ручним способом. Так, закрійник з метою досягнення однаковості кольору і крою підбирає шкурки, орієнтуючись на колір та якість. Існують два основних способи пошиття хутряних виробів: метод "в розпуск" та метод "шкурка до шкурки". Отже, підсумуємо: ми розглянули мездру- вона повинна бути еластичною, не повинна бути сухою.  Тепер звернемо увагу на її колір. 

                         Мездра повинна мати здоровий бежевий колір.

      Синя мездра є ознакою несвоєчасно вбитого звіра шкура, якого линяла.  Ми вже розглянули, як складено виріб, як зшиті шматочки,  чи немає склеювань (в „ базарно-аферних”  випадках можуть склеювати шматочки навіть лейкопластиром, покупець не бачить, що всередині виробу, купує, а через пару місяців ця шуба починає розповзатися) .  Отже, обов'язково дивимося на  мездру (виворіт хутра)!!!!  ( Це аксіома).

 Виріб повинен бути складений зі шкурок,

однаково підібраних: по довжині ворсу, забарвленості, якості обробки  та властивостях  ворсу.

 У відомих виробників провадиться жорсткий контроль відбору шкурок, вони повинні відповідати критеріям найвищої якості по щільності, шовковистості, блиску хутра, еластичності і міцності мездри, радимо звернути увагу на країну – виробника.

Існує (встановлена часом)  ієрархічна драбина серед країн, що займаються

вирощуванням тварин  та обробкою хутра.

Найбільше цінуються хутра тварин, вирощених у країнах  Скандинавії, США та Канаді. За  технологією обробки на першому місці стоїть Італія, потім Франція, і третіми тут визнані німці.  Марки NAFA NOTHERN, NAFA FOX, NAFA MINK присвоюються тільки для відібраного числа шкурок,  які при жорсткому контролі найбільш досвідченими відбірникам Північноамериканського хутрового аукціонувідповідають критеріям найвищої якості по щільності, шовковистості, міцності шкіри.

 Але сьогодні навіть в дорогих столичних магазинах зустрічаються шуби  грецького виробництва, на етикетках яких фігурують гучні імена модельєрів. Це не завжди підробка.

 Багато світових виробники завдяки  економії ,(а робоча сила в Греції найдешевша в Європі) розміщують свої замовлення саме тут. Сама Греція, не виробляючи хутряної сировини, купує все необхідне на аукціонах в Канаді, Німеччині та інших країнах. Ціни на італійські вироби незрівнянно вище через „дорогу робочу силу”, якості,  та  "іменних накруток" відомих виробників. Основні фабрики Італії зосереджені в центрі країни, в Тоскані, а також на півночі - під Міланом і Туріном.  Це перш за все "Ремо Паріджі", "Дебі", "Руфус", "Галотті"

Якщо говорити відверто, хутро - це незручно,непрактично,  але, кажуть, - престижно, красиво, це свого роду показник соціального статусу людини, так і країни в цілому.

Так, наприклад, в Італії не мати норкову шубу - верх непристойності. Дівчина в шубі з норки чудово себе почуває

навіть верхи на ровері - це звичайна картинка з життя італійців.  В Англії все навпаки. Як би високо не стояли Ви на соціальних сходах, болоньєва куртка - ось той одяг, у якому Ви не будете ловити на собі косих поглядів перехожих і зможете впевнено пересуватися, не тільки  найдорожчими і престижними закладами, але й  вулицями Лондона. ...Але, нарешті, після болісного вибору,  Ви придбали улюблену шубу!

 Щоб Ваша шубка залишалася завжди такою, за нею необхідний догляд.

 Хутру  необхідний такий же догляд, як і за  Вашим волоссям: його треба консервувати,

розчісувати, чистити, знежирювати, провітрювати, вигулювати, правильно зберігати... і любити.  Провітрювати -  вивішувати в прохолодне, яке обвітрюється місце, жодному разі не на сонці.Хутро не любить прямих сонячних променів, на сонце він вигорає, стає ламким, починається сипатися.

 Для того щоб хутро мало гідний вигляд, його потрібно вигулювати на морозі.

У холодну погоду ворсинки стають дибки, хутро розпушується і набуває шикарний вигляд.  У літню спеку хутряний виріб найкраще віддавати на зберігання  в спеціальні холодильники.   Зберігати хутряні вироби рекомендується в чохлах з натуральної тканини (щоб хутро "дихало"  в прохолодному приміщенні),  в жодному  разі не використовувати для зберігання поліетиленові пакети.

 При неправильному зберіганні хутро просто перетвориться на труху.  Будьте завжди чарівними!   Бажаю, Вам самодостатньої впевненості!  Більш детальна та різноманітна інформація на консультаціях і  тренінгах:http://reaning.ucoz.ua/

Справжні Майстри вміють  створювати красу та  цю красу зберігати...

1

Коментарі