Правильні бджоли несуть правильний мед
- 28.07.17, 21:51
- ЧАЙНЫЙ КЛУБ
Мед має масу корисних якостей і про це знають всі, а чи замислювався хто-небудь, з чого він складається, як бджоли роблять мед або, наприклад, навіщо бджоли роблять мед.
Мед з точки зору хімії. Бджолиний мед - це, має солодкий смак утворення сиропу речовина, яке виробляє з нектару медоносних бджіл. По суті, мед є насиченим розчином вуглеводів в воді. Зміст моносахаридів в цілому в меді варіюється від 68 до 73%. Якщо зробити більш детальний аналіз меду, то ми побачимо, що глюкози тут 22-41%, фруктози - 27-44%, сахарози - 1-8%. Так само в меді містяться і олігосахариди: мілини-цитоза, мальтоза, изомальтоза, паноза, кестоза і ін. Декстріноподобние ж речовини займають від півтора до восьми відсотків. Однак, помилково буде вважати, що мед складається з одних вуглеводів. Від 10 до 20% складу меду припадає на суху речовину, 0,1-0,3% - білкові речовини, важлива роль з яких належить класу ферментів - гідролаз (амілаза, сахараза, протеази, ліпази) і оксидоредуктаз (пероксидаза, оксидаза тощо .). Зміст ферменту під назвою каталаза характерно квітковому меду, також мед багатий вмістом вітамінів групи В (1, 2, 3, 6), Н, С, К, Е і такими важливими для здоров'я людини мінералами, як Натрій, Кальцій, Калій, Магній, Залізо і ін.
Спочатку про хороші новини, по експорту меду Україна займає перше місце в світі вже третій рік поспіль. Але квоти на експорт змушують бажати кращого. Минулий рік був урожайним, бо стояла спека з невеликими дощами час від часу. Медоноси виділяють нектар відразу після дощу, а коли довго стоїть спека, то далеко не летять і тримаються поїлок.
Цей сезон навпаки був важким для пасічників. Весна і початок літа холодні. Бджоли кружляли у вуликів і далеко не відлітали. А потім погода змінювалася спекою, але без дощу. Від того меду на початку сезону було зібрано небагато, і вся акація і липа, які накачали вже продана. Але зате є гречка (400грн. За 3л, 140грн. За літр) і соняшник з разнатравьем (380грн. За 3л, 130грн. За літр). З урахуванням ураожая в цьому році, після вересня розцінки повясятся до 420 і 400 відповідно. Потім вторично риночні ціни підскочать на всьому ринку до нового року і швидше за все ви вже побачите в продажу минулорічні запаси, так як до цього часу крім акації весь мед сахарівается і візуально однорідний.
Що може бути крашим до чаю з ранку, та прохолодними вечорами? Не гайте часу, звертайтесь в лічку! (Київ, Фастів) Антібіотиків не використовуєм, збираєм в хозяйствах, що не оприскують поля під час опіленія рослинпо попередній домовленності з господарями ланів.Для постійних клиєнтів знижка. Що зібрав те й продав, але "Правильні бджоли несуть правильний мед" саме у нас.
Мед - це основний корм або їжа для бджіл і бджолиної сім'ї, який використовується бджолами в основному саме взимку. Так як сильна бджолина сім'я містить близько 10-ти, 15-ти тисяч особин, можете уявити собі, скільки їм буде потрібно їжі для успішної перезімовкі.Собранние бджолами нектар і пилок збираються в ромбовидні шестигранні осередки, які називаються сотами. З'єднавшись, вони і утворюють мед. Тепер зрозуміло, як бджоли роблять мед. Наповнену медом осередок, бджоли щільно закупорюють її воском. В деякі осередки бджолина матка відкладає яйця, і мед служить їжею для личинок бджіл.
Коментарі