хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Брати Капранови видали пізнавальні книжки про Бандеру та Мазепу

У видавництві літераторів "Зелений пес" вийшла у світ серія для дітей "12 балів" про життя видатних українських діячів. У серії вже вийшли друком книги "Бандера і Я", "Мазепа і Я", "Леся Українка і Я" та "Княгиня Ольга і Я".

"Чому раптом саме ці постаті і що нового можна про них дізнатись? Виявляється, що не лише діти, а й дорослі нічого не знають. Таке враження, що Лесю Українку знають лише як хвору, а Мазепу як зрадника. Як же тоді він опинився на десятигривневій купюрі? Що вже говорити про Бандеру!?", - розповів 43-річний Віталій Капранов.

Головними героями книжок, відзначив він, є звичайні школяри.

"Книги "Бандера і Я", "Мазепа і Я" - унікальний історично-літературний проект - перший приклад дитячих розслідувань чорних плям в історії України, яке читачі ведуть разом із головними героями книжок. Ними є звичайні школяри, перед якими раптом постають цілком дорослі проблеми. Діти вже самі розберуться — хто є хто".

Серію створювали для того, щоб діти не були залежними від телепропаганди та формулювали думку про героїв на основі стереотипів.

"Серія має назву "12 балів" не випадково, адже ці книжки допоможуть дитині не тільки відчути себе українським Шерлоком Холмсом чи Ненсі Дрю, а й отримати 12 балів з історії чи літератури. Книги будуть цікавими не лише дітям, але й батькам, які хочуть вберегти своїх дітей від телевізійної пропаганди та "нав'язування" нам чужих героїв і самим дізнатись більше", - говорить видавець.

Книги вийшли накладом 3000 примірників. Презентація серії відбудеться 31 травня в книгарні "Є" (вул. Лисенка, 3).

23

Коментарі

15.05.11, 18:46

Как сказал о братьях один литератор: у них один мозк на двоих, они носят его по очереди.

    Гість: gav57

    25.05.11, 18:51

    Нормально. Дело нужное, хотя братьев не люблю.

      35.05.11, 22:19


      ...ільки відчути себе українським Шерлоком Холмсом чи Ненсі Дрю
      Холмс был морфинистом.
      А кто такая Ненси Дру?
      Дети завоют как собака Баскервилей.

        анонім

        46.05.11, 08:49

        когда-то ехал в поезде с ними в соседнем купе, в корридоре пообщались какое-то время. даже книжку у них купил с автографом. Очень специфические граждане... ОЧЕНЬ! Я честно говоря не удивлюсь если следующая книжка их будет называться как нибудь типа "О пользе и преимуществах Педофилии или там Некрофилии"... Ну просто чудаки настолько "с вывернутыми набекрень мозгами" живут что... Слов нет в общем... Когда вижу что авторство Капрановых, то для меня диагноз становится понятным... Даже если они назовут следующую книгу "Великий и прекрасный СССР - наша любовь и гордость" можно быть уверенным что там тоже будет что-то "из жизни ассенизатров"...

          Гість: Комендор

          56.05.11, 10:00

          Мать конечно была рада рождению двух сыновей сразу. К сожалению ум в них родился один и разделился на двоих. Я это уже говорил об этом в одном из своих комментов в начале своего появления на сайте.

            66.05.11, 15:18

            3000 экземпляров. Очень показательная цифра. Охватывает всех желающих почитать эту лабуду.

              Гість: Сл АВА

              76.05.11, 17:01Відповідь на 4 від анонім

              назвали бы свои книжонки - "Капрановы и Бандера", "Капроновы и Мазепа" было бы понятнее. Хорошо, что только 3000 тираж.

                анонім

                86.05.11, 17:12Відповідь на 7 від Гість: Сл АВА

                да, ребя та просто вообще ни в чем не знают меры и такое чувство как логика и трезвомыслие им не знакомо... Да даже не глядя на их книжки достаточно ознакомиться с их биографией - выросли в Николаеве, уехали в Москву, порыпались там в книжном бизнесе и рванулись новые земли осваивать... Не знаю может они и в книгах своих это пишут, но мне сказали лично - считают что лучше быть Первым где-то на задворках, чем Тридцать третьим в центре Цивилизации Каждый это конечно по-своему понимает и реализует...

                  Гість: Сл АВА

                  96.05.11, 18:06Відповідь на 8 від анонім

                  считают что лучше быть Первым где-то на задворках, чем Тридцать третьим в центре Цивилизациилогика железобетонная. так думали и те кто в свое время Союз разваливали.

                    анонім

                    106.05.11, 22:22Відповідь на 9 від Гість: Сл АВА

                    они странным образом тоже "братья"...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна