хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Як роблять расистом. Юнак відсидів 4 р. за убивство африканця

20-річний киянин Кирило Дегтярьов, який обвинувачувався у вбивстві громадянина Республіки Конго, і якого минулого тижня виправдав суд, розповів, як з ним поводилися під час ув'язнення в СІЗО.

Кирила цитує "Кореспондент" із посиланням на "Сегодня".

Молодий чоловік провів чотири роки в Лук'янівському СІЗО в очікуванні вироку. Прокуратура вимагала для нього 15 років позбавлення волі.

За словами Дегтярьова, він не вбивав громадянина Конго, а лише допоміг донести його до поліклініки.

"Ми йшли з одним Е. (єдиний, хто дав свідчення проти Кирила. - ред.) по вулиці, і почули крики. Назустріч йшов темношкірий хлопець і кричав. Ми подумали, що він п'яний, і не звернули уваги. Потім ми почули, що хтось впав за спиною. обернулися, там уже стояли троє чоловіків і жінка. Ми повернулися і запропонували донести потерпілого до поліклініки, нам допомагали двоє чоловіків. Приїхала швидка та міліція, у нас з одним взяли свідчення, відвезли в міліцію. Звідти мене забрала мама ", - розповів виданню Дегтярьов.

За словами Кирила, його кілька разів викликали в Шевченківське РУВС, де він давав свідчення. 23 лютого йому зателефонував знайомий і сказав, що його викликають у РУВС, і попросив сходити з ним, пише газета.

"Я пішов, довго чекав внизу, потім мене попросили піднятися в кабінет. Наділи наручники і сказали, що це я вбив того африканця. Я доводив, що не винен, мене почали бити і примушували дати свідчення проти себе. Люди в штатському викручували мені ноги, душили моїм же шарфом, жбурляли по кабінету. Я благав їх повірити мені, але ніхто мене не слухав. Я добу тримався. Тоді мені стали погрожувати найстрашнішим, що мене морально зломить. Я зрозумів, що більше не витримаю і сказав, що напишу все, що вам треба. Під диктовку написав явку з повинною ", - розповів Сегодня Дегтярьов.

За словами адвоката Дегтярьова, Світлани Криворучко, в міліції його матері говорили, що Кирила у відділенні немає.

"Тільки через добу, коли випустили Б. і знайому дівчину В., сім'я дізналася, де Кирило. Зі свідків у міліції теж взяли свідчення, але суд зараз встановив, що вони їх дали під психологічним і фізичним тиском, і змушені були обмовити Кирила. На суді свідки теж розповідали, як їх примушували дати свідчення ", - сказала виданню Криворучко.

Адвокат також розповіла, які докази провини Дегтярьова надало слідство.

"Перший доказ - явка з повинною. Але судом встановлено, що текст був написаний під диктовку явно дорослою і юридично освіченою людиною. Підліток у 16 років не може писати такі фрази" з корисливих спонукань "," заподіяння тяжких тілесних ушкоджень "і т. д . Слідство не хотіло бачити нестиковок у справі. Наприклад, у квартирі Кирила були вилучені чотири ножі. Перша експертиза показала, що одним з них - мисливським - загиблому завдали всі 32 рани. Але в свідченнях Кирила, даних під диктовку, було написано, що Кирило ніж викинув. Так як же він опинився вдома? Друга експертиза, яку призначив суд, на 100% підтвердила - удари наносилися не цим ножем! Й інші вилучені в квартирі Кирила ножі теж не підійшли. На одязі Кирила не виявили слідів крові. Як це можливо при такій кількості ударів ножем? Показання інших свідків зовсім не співпадають зі свідченнями одного Е., який обмовив Кирила ", - пояснила Криворучко.

У прокуратурі в свою чергу сказали виданню, що стосовно затриманого тортур не застосовували.

"Суд не врахував свідчення другого обвинуваченого, який вказав, хто наносив удари. Що стосується свідчень інших свідків, то всі давали їх залежно від особистого сприйняття подій, того, як далеко вони були від місця злочину. Скарги на застосування недозволених методів слідства перевірені, але не підтвердилися", - сказала газеті начальник відділу міськпрокуратури Наталія Сьома.

За її словами, правдивість первинних свідчень Кирила, що він скоїв вбивство, підтверджено психологічною експертизою.

9 лютого Шевченківський районний суд виправдав 20-річного Кирила Дегтярьова, який був затриманий чотири роки тому за підозрою у вбивстві громадянина Республіки Конго.
36

Коментарі

анонім

116.02.12, 01:46

А прокуратура не знайшла доказів тортур. Хлопчина просто так себе оговорив!

    216.02.12, 01:56

    То ще дякувати Богу що відпустили. Про хлопця, якого у 17 років заарештували прямо на уроці у школі і впаяли 15 не чув? А потім, років зо 3 з'ясувалось, що вбивство, у якому його звинуватили вчинив пологівській маніяк. І вже 5 років абсолютно точно безневинна людина сидить у колонії! Поки прокуратура та суд погоджують юридичні формальності!!! То взагалі, в мене просто немає слів! Коли про це в черговий раз кажуть по 1+1 (то добре ще, що телебачення взялося за справу, а то взагалі гаплик) мене просто тіпає...

      316.02.12, 02:09Відповідь на 2 від Танк_

      чув в ТСН, таке, мля в нас правосуддя

        416.02.12, 06:59

        Так роблять не расистом, а правозахисником чи безвольним моральним калікою.

          516.02.12, 10:07

            616.02.12, 10:27

            Чому роблять расистом??? Швидше,антифашистом.

              716.02.12, 10:34

                816.02.12, 10:35

                  Гість: lkjmn

                  916.02.12, 10:42Відповідь на 3 від Fred Perry

                  чув в ТСН, таке, мля в нас правосуддяКривосуддя...

                    Гість: R0mmel

                    1016.02.12, 12:25

                    мене завжди дивувало, чому такі покидьки, як ті мусора, ще досі живі ходять. Якби з моїм сином таке сталося, то ліквідація тих виродків стала б справою мого життя, неважливо, чи власноруч, чи когось найняти за гроші

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна