хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Чому сервер "Свободи" начебто в Москві?(для ламерів)

Подаю довідку нашої IT-служби, адже багато "друзів" зловтішаються і перекручують факти!



Довідка служби ІТ ВО "Свобода" щодо розміщення мережевих ресурсів ВО "Свобода"

Сервери, на яких розміщені загальнодоступні партійні ресурси (веб-сайти), знаходяться в датацентрі, що фізично розташований одній з країн ЄС. Докладнішу інформацію служба ІТ не вважає необхідним надавати в публічний доступ, враховуючи тенденцію до використання

Водночас, одною з ланок системи захисту від DDoS-атак є використанні гібридної технології на основі певної кількості реверсних та відкритих проксі-серверів - вузлів мережі Internet, що на запити користувачів дублюють інформацію, отриманою безпосередньо від реальних веб-серверів.

Використання подібної технології надає ряд переваг, серед яких: зменшення навантаження на базові сервери; приховування адреси реальних веб-серверів для унеможливлення атак безпосередньо на них; збільшення імовірності розташування відвідувача в одній юрисдикції з проксі-сервером, що в подальшому може спростити юридичне переслідування потенційних зловмисників.

Один з цих проксі-серверів дійсно знаходиться на території РФ. Служба ІТ ВО "Свобода" не вбачає в цьому нічого поганого, більше того, враховуючи факт що значна кількість магістральних каналів передачі даних мережі Internet мають безпосередню точку приєднання до російських точок обміну потоком даних, існування такого проксі позитивно відображається на швидкості доступу до ресурсів "Свободи" для відвідувачів східної та центральної Європи.

Останніми днями в новинному серменті мережі Internet мало місце декілька публікацій, що, маніпулюючи фактом існування вищезгаданого проксі, розповсюджували інформацію, що можна трактувати або як глибоко непрофесійну, або завідомо брехливу. Коментарі служби ІТ ВО "Свобода":

Щодо розміщення інформаційних ресурсів ВО "Свобода" на території РФ: інформація є невірна, в РФ розміщено лише проксі-сервер.

Щодо можливості контролювати наповлення інформаційних ресурсів ВО "Свобода" з території РФ: інформація є невірна, за характером свої роботи проксі-сервер лише перенаправляє потік IP-пакетів до головного сервера, попередньо відфільтрувавши його. Фільтрацій проводиться на транспортному та мережевому рівні стеку протоколу TCP/IP, а для інєкції чи зміни інформації як мінімум необхідним є збір ІР-пакету на прикладному рівні. Більше того, час виведення будь-якого фільтраційного проксі-вузла з обігу потоку становить менше години часу, і навіть якщо припустити теоретичну можливість підміни інформації на рівні проксі, то це виправлення буде винятково короткотривалим.

Щодо можливість збору статистики про відвідувачів ресурсів ВО "Свобода" на проксі-сервері: на публічних сайтах ВО "Свобода" не проводить збір жодних даних, а отже єдиною інформацією, яку можна отримати з потоку даних є кількість загальна відвідувань сторінок, а також перелік ІР адрес відвідувачів. Служба ІТ ВО "Свобода" не вважає кількісну статистику відвідування сайтів чимось, що є таємним, і сама готова надавати її представникам громади на будь-яке звернення. Друге, беручи до уваги що абсолютна більшість internet-провайдерів в світі використовують динамічне присвоєння ІР-адрес для кінцевих користувачів, є беззмістовним бо по суті не несе суттєво більше корисної інформації, ніж загальнодоступні таблиці RIPE щодо виділення блоків ІР-адрес різним ISP.

Останнє, на чому хотілося б наголосити, це факт, що в умовах постійних інформаційних атак, заради забезпечення стабільності роботи наших інформаціних ресурсів служба ІТ ВО "Свобода" використувала, використовує та буде використовувати, постійно змінюючи та вдосконалюючи такі набори засобів, алгоритмів, рішень, географії розміщень та топології мереж та вузлів, що будуть давати найкращий результат, нітрохи незважаючи на абсолютно непрофесійні або заздалегідь зловмисні зауваження ріхних сторонніх осіб.

Більше того, беручи до уваги, що впроваджена нами система захисту від DDoS працює достатньо ефективно, зокрема, під час останніх парламентських виборів було витримано атаку потужністю більше ніж 62 тисячі хости, служба ІТ ВО "Свобода" готова проводити консультації та надавати допомогу технічного характеру нашим партнерам по опозиційній діяльності.

http://gazeta.ua/blog/35666

28

Коментарі

анонім

123.12.12, 13:20

З того, що написано, ніфіга не зрозумів. Але для мене достатнім є те, що про сервер Свободи в Московії писав наВозняк. Отож, нема чого хвилюватися!

    223.12.12, 13:22

    Тупим одинаково не доведеш, а розумні й самі знають...

      323.12.12, 13:23

      Жиди вже не знають з якого боку Свободу вкусити Отже, добряче бояться за награбований капітал.

        423.12.12, 14:49Відповідь на 1 від анонім

          523.12.12, 15:56Відповідь на 3 від serg020777

          оце блище до істини

            623.12.12, 16:13

            Цікаво наші "патріоти" для самозахисту ніколи не візьмуть в руки АК? Він же якщо не російського виробництва, так російського винаходу.

              723.12.12, 17:26

              Професійний підхід.

                823.12.12, 22:23

                треба писати розумною мовою: оце туди вткнули і воно туди пішло, а потім вийшло і маємо бо проФФесіонали не зрозуміють.

                  923.12.12, 22:49Відповідь на 3 від serg020777

                  Жиди вже не знають з якого боку Свободу вкусити Отже, добряче бояться за награбований капітал.якщо жиди почали повискувати значить Свобода на правильному шляху.

                    1024.12.12, 04:25Відповідь на 9 від Korsar-K

                    Жиди вже не знають з якого боку Свободу вкусити Отже, добряче бояться за награбований капітал.якщо жиди почали повискувати значить Свобода на правильному шляху.Гадаю, основний вереск виходить від московських спецслужб.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна