хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Звернення

Іваничівської районної ради до громади іваничівщини

з приводу підписання антиукраїнського мовного закону

 

Підписання Президентом України Віктором Януковичем антиконституційного законопроекту Ківалова-Колісніченка про засади державної мовної політики, прийнятого з порушенням усіх правових норм, стало ще одним кричущим фактом антиукраїнської зрадницької політики правлячого режиму. Таким кроком лідер олігархічної Партії регіонів остаточно перекреслив себе як гаранта Конституції України, адже цей законопроект грубо суперечить Конституції України, його ухвалення відбулося з порушенням регламенту Верховної Ради України та інших норм чинного законодавства. Фактично вперше в історії Української держави Президент підписав законопроект, який було ухвалено лише у першому читанні.

 

Голова Верховної Ради України і Президент України, заявляючи про бажання захистити українську мову, маючи для цього всі важелі, тим не менше, підписали ганебний законопроект Ківалова–Колісніченка. Формально українська мова, згідно із чинною Конституцією України, залишається єдиною державною мовою. Але вищезазначений закон штучно звужує її використання в ряді південно-східних регіонів України, в тих областях, де державна мова і так є недостатньо захищеною внаслідок проросійської політики центральних органів влади нашої країни. Де-факто на території України вводиться друга державна мова – російська. Це не має нічого спільного із Європейською хартією про мови, адже вона покликана захищати насамперед зникаючі мови, що опинилися під загрозою. Натомість в Україні внаслідок підписання цього закону під загрозу поставлена мова титульної, державотворчої нації.

 

Вважаємо антидержавними і злочинними такі дії Президента України, Голови Верховної Ради України, адже мова є найважливішою ознакою нашої країни. Протягом століть змінювались державні символи, форми правління, політичні партії, лідери.  Але мільйони людей від Сяну до Дону єднала українська мова, нагадуючи, що вони – єдиний народ, попри складний, часом трагічний перебіг українського державотворення. Тому спираючись на ст. 10 Конституції України, заявляємо, що єдиною державною мовою в нашій країні є і буде українська, тому на території Іваничівської районної ради не діятиме антиконституційний закон «Про засади державної мовної політики».

 

Іваничівська районна рада звертається до громади іваничівщини із закликом винести жорсткий вирок усіх правлячій  колоніально-олігархічній хунті, яка системно й послідовно знищує душу народу, плює на його історію, глумиться над пам'яттю його предків і наживається за його рахунок. Голос відданий за п'яту колону Кремля – Партію регіонів і її явних чи прихованих союзників – є голосом, відданим у домовину України.

 

Задля збереження власного дому і незалежної соборної Української держави закликаємо земляків до гуртування, аби засвідчити, що ми – господарі на власній землі, що наша боротьба та відданість власній мові – невпинні. Ми – народ, який завжди знаходив сили на боротьбу, навіть у часи найбільшої суспільної темряви. Ми прийняли виклик українофобів і неминуче їх поборемо!

З ініціативи Волинської ОО ВО Свобода дане звернення було внесене на розгляд Луцької міської ради, та нею ухвалене. Сьогодні подали звернення в Іваничівську районну раду, на винесення на сесію 26.09

Підписали керівники фракцій: Свобода, Фронт змін, Наша Україна. Керівник(виконуючий обов*язки) БЮТу НЕ ПІДПИСАВ. Щоб зареєструвати звернення, його підписав заступник керівника виборчого штабу БЮТу.

27

Коментарі

16.09.12, 16:48

Підтриую звернення

    26.09.12, 16:51

      36.09.12, 16:51

      Підписали керівники фракцій: Свобода, Фронт змін, Наша Україна.
      Керівник(виконуючий обов*язки) БЮТу НЕ ПІДПИСАВ!
      І чому я не здивована?

      Звернення підтримую!

        46.09.12, 16:58

        Молодці! Те, що ми підтримуємо, це одне, а коли рада, хай і міська - це зовсім інша річ

          Гість: R0mmel

          56.09.12, 17:26

          підтримую. Цікаво, як відреагує "влада". Нафабрикують справ?

            66.09.12, 17:53Відповідь на 5 від Гість: R0mmel

            рада не підтримає. Номінально опозиціонерів більшість, та то лише номінально. Вже дзвонив невдоволений голова райради, та невдоволено белькотів, що це суперечить конституції, і як це можна виносити на сесію. У відповідь на таку реакцію на сесію до нас приїде Вітів. Побачим, що вони тоді заспівають. Хочу щоб цю сесію зняли на відео. Буде сер'йозна конфронтація.

              76.09.12, 18:31

                Гість: R0mmel

                86.09.12, 18:40Відповідь на 6 від Fred Perry

                найпаскудніше те, що влада може застосувати до опозиціонерів статті з формулюваннями, за які їх вже треба було давно розстріляти. Типу того, що в Сєвєродонецьку було

                  96.09.12, 18:46Відповідь на 8 від Гість: R0mmel

                  хай спробують

                    Гість: R0mmel

                    106.09.12, 18:49Відповідь на 9 від Fred Perry

                    спробують...прецедент вони не допустять, бо тоді таке почнеться на 2/3 України

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна