хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Якщо хочеш знати більше...))

Погодьтеся, якщо людина прочитає навіть усі енциклопедії у світі, все одно знайдеться щось таке, про що вона ніколи не чула. Наприклад, те, що у Японії одна компанія продає футболки в упаковці у вигляді куба. Або те, що найчастіше люди на планеті народжуються 9 вересня. А ще навряд ви знаєте, як зберігають столові прилади на супердорогих яхтах.

Тому, до Вашої уваги, 19 цікавих фактів, про які ми самі ніколи ще не чули. Сподіваємося, вони і ваш світогляд розширять. До речі, наприкінці ви дізнаєтесь, яка компанія вперше за 20 років змінила логотип одного зі своїх найпопулярніших брендів.

До 1928 року доларові купюри були трохи більшими



Деякі виробники сноубордів друкують на упаковці зображення люмінесцентних ламп...

Робиться це для того, щоб кур’єри під час доставки зверталися з товаром акуратніше. Так само чинить, наприклад, голландський виробник велосипедів VanMoof. Тільки ця компанія розміщує на коробках із велосипедами зображення телевізора. Між іншим, такий лайфхак знизив збитки, заподіяні при транспортуванні велосипедів, на 70-80%.



Найбільша китайська інтернет-компанія використовує свої коробки як листівки, які повідомляють про зниклих безвіс

ти
 

9 вересня – найпоширеніша дата народження планети. Немовлята, які з’явилися цього дня, були зачаті приблизно 17 грудня минулого року 

  

У кінострічці «Пролітаючи над гніздом зозулі» знімалися справжні божевільні злочинці

Фільм «Пролітаючи над гніздом зозулі» для більшої достовірності знімався у справжній психіатричній лікарні. Головний лікар установи лікар Дін Брукс запропонував режисеру та продюсеру, щоб у зйомках брали участь справжні пацієнти. Пізніше продюсер картини Майкл Дуглас заявив, що тільки після закінчення роботи дізнався, що деякі з них були неосудними злочинцями.

У корейських народних казках замість звичного нам виразу «Жили-були» розповідь зазвичай починається зі слів «Коли тигри курили»



Без вітру дерева будуть крихкими

 

Під час експерименту, проведеного в «Біосфері-2», з’ясувалося, що вітер необхідний для нормального зростання та зміцнення ствола та гілок дерев. Виявляється, без регулярного розгойдування дерева стають крихкими і ламаються.

Нагадаємо, що в ході дослідження в «Біосфері-2» вчені хотіли з’ясувати, чи зможуть люди та інші живі істоти жити у замкнутому середовищі.

«Я працюю на розкішній приватній яхті. Ось як зберігаються всі гостьові столові прилади: кожен має своє місце, щоб вони не дряпали один одного під час
хитавиці


Шведські донори крові отримують повідомлення кожного разу, коли їхня кров використовується, щоб комусь допомогти 

 
 

 Стоунхендж багаторазово змінювали та модифікували

Ми звикли вважати, що Стоунхендж стоїть недоторканим тисячоліття. Але насправді цей пам’ятник часто видозмінювали та відновлювали. Багато туристів про це навіть не здогадуються, та й в історичних журналах та брошурах про це намагаються не згадувати.

На фото вище показано, яким Стоунхендж був у 1877 році та як він виглядає зараз. А внизу — як його реставрували 1958 року.


 
 Японська компанія Muji пакує свої футболки у формі куба. За словами одного з покупців, з такої упаковки річ дістаєш дуже пом’ятою


 
 Пальманова – місто у вигляді 9-кутної зірки

В Італії в провінції Удіне є комуна Пальманова, яка була закладена в 1593 урядом Венеціанської республіки як зразковий фортифікаційний проект. Місто та фортеця отримали правильну форму 9-кутної зірки. Фортеця була оточена ровом. У місті проживає трохи менше 5 500 осіб (за даними 2017 року).

У деяких торгово-розважальних центрах Китаю на великих парковках є такі апарати для пошуку машини. Потрібно ввести її номер та запам’ятати, як до неї
пройти
 
 
Спочатку статуя Свободи була рудаватою, а не зеленою

 

Знаменита пам’ятка США стала доступною для відвідувачів у 1886 році. Спочатку скульптура, вкрита тонкими листами міді, мала рудуватий колір. Але вже в 1900 через окислення міді на статуї Свободи став з’являтися зелений наліт, який протягом наступних шести років покрив всю споруду.

Тоді фахівці запропонували пофарбувати внутрішню та зовнішню сторони конструкції. Але через громадський протест, що піднявся, влада вирішила залишити все як є.

Бій подушками – визнаний вид спорту у Канаді

Цей вид спорту з’явився в Торонто у 2004 році, коли було створено Лігу боротьби подушками. Вона проіснувала до 2011 року. Під час боїв учасники часто отримували порізи, подряпини та синці. Іноді змагання закінчувалися більш серйозними травмами, включаючи струс мозку, підбиті очі, вибиті зуби, розірвані м’язи і забій нирок.

Ведмеді розумніші, ніж нам здається
 

Мозок бурих ведмедів — один із найбільших щодо розміру їхнього тіла серед усіх існуючих хижаків. Було зафіксовано, що вони вміють використовувати інструменти: наприклад, покритий черепашками камінь, щоб почухати шию. А це потребує високих когнітивних здібностей.

У статті «Вікіпедії», присвяченій статичній електриці, є така кумедна фотографія


  і 
 Актори дубляжу Уейн Оллвайн та Рассі Тейлор, які озвучували Міккі-Мауса та Мінні-Маус, були парою і в реальному житті

Бонус: Pringles уперше за 20 років оновив свій логотип

Наприкінці 2020 року компанія Kellogg’s, яка володіє брендом Pringles, вперше за 20 років змінила зовнішність маскоту Mr. Pringle. Тепер його вуса та брови стали чорними, а останні ще й тонкими, також з очей тепер прибраний блиск.

Джерело


14

Коментарі

124.01.22, 09:56

    224.01.22, 10:05

      324.01.22, 10:14

      Много не в новость, а вот то что Майкл Дуглас, продюсировал режиссера Формана,что снимались реальные люди с уумственымт заболеваниями, тоже не знал.

      Их хоть предупредили, что они в фильме снимаются??????

        424.01.22, 10:33

        ДЯКУЮ!!!!

          524.01.22, 10:58

            624.01.22, 11:48

              724.01.22, 12:31

                824.01.22, 13:34Відповідь на 1 від Андрій1961

                  924.01.22, 13:34Відповідь на 2 від ИНГУЛ

                  дякую

                    1024.01.22, 13:34Відповідь на 3 від Zubikov

                    Много не в новость, а вот то что Майкл Дуглас, продюсировал режиссера Формана,что снимались реальные люди с уумственымт заболеваниями, тоже не знал.

                    Их хоть предупредили, что они в фильме снимаются??????
                    Хто зна, може й не попередили...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна