Незвичайна кава з грибами...
- 08.11.18, 16:56
- НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ
Чого тільки не додають в каву в останні роки! Зараз процвітає новий тренд - кава ... з грибами. Але не поспішай шинкувати туди лисички або щось заборонене - йдеться зовсім про інші гриби, які допомагають імунітету і мозку.Деякі продовольчі компанії вже випустили на європейський ринок кави (арабіку) з екстрактом грибів чага і Їжовик гребенчатий (левової гриви). Екстракт готують з свіжозібраних грибів, які піддаються висушування. Тобто це не такі ж гриби, як в супі. Вважається, що такий напій підвищує продуктивність і сприяє творчості.Інший варіант призначений для любителів спорту. Кава з додавання екстракту кордицепса сприяє зростанню м'язової маси.
Третій рецепт прискорює метаболізм завдяки міксу із зелених кавових зерен і екстракту грибів чага і майтаке.Вчені обережно ставляться до таких нововведень, посилаючись на недостатню кількість досліджень. В одному з них було отримано позитивний ефект рідкого екстракту майтаке для імунітету пацієнтів з раком грудей. Цей гриб має антибактеріальні властивості, що довело інше дослідження.
Популярні гриби швидко перетворюються в глікоген (один з видів «палива» для організму), за рахунок чого знижується рівень цукру в крові. Але більшість досліджень про вплив грибів на здоров'я проведено тільки на клітинах або лабораторних тварин, тому однозначні висновки поки зробити не можна.
Є більш цікаві дані про вплив кордицепса на біцепси. 20 дорослих спортсменів отримували екстракт гриба або плацебо протягом трьох місяців. Ті, хто їв гриби, помітили поліпшення на тренуваннях: змогли довше тренуватися без втоми. А ті, кому дісталося плацебо, різниці не відчули. Правда, для досягнення ефекту вони брали по 1000 мг порошку в день, тоді як в кави його 150 мг.
Варто відзначити, що вживання кави перед велозабіг або пробіжкою теж покращує витривалість. А ось ефект від суміші кави і грибів поки не перевіряли.
Пробувати чи грибний кави?
Одне можна сказати точно: це не небезпечно. Смак майже не змінюється, а кофеїну менше, ніж в звичайному напої.
Третій рецепт прискорює метаболізм завдяки міксу із зелених кавових зерен і екстракту грибів чага і майтаке.Вчені обережно ставляться до таких нововведень, посилаючись на недостатню кількість досліджень. В одному з них було отримано позитивний ефект рідкого екстракту майтаке для імунітету пацієнтів з раком грудей. Цей гриб має антибактеріальні властивості, що довело інше дослідження.
Популярні гриби швидко перетворюються в глікоген (один з видів «палива» для організму), за рахунок чого знижується рівень цукру в крові. Але більшість досліджень про вплив грибів на здоров'я проведено тільки на клітинах або лабораторних тварин, тому однозначні висновки поки зробити не можна.
Є більш цікаві дані про вплив кордицепса на біцепси. 20 дорослих спортсменів отримували екстракт гриба або плацебо протягом трьох місяців. Ті, хто їв гриби, помітили поліпшення на тренуваннях: змогли довше тренуватися без втоми. А ті, кому дісталося плацебо, різниці не відчули. Правда, для досягнення ефекту вони брали по 1000 мг порошку в день, тоді як в кави його 150 мг.
Варто відзначити, що вживання кави перед велозабіг або пробіжкою теж покращує витривалість. А ось ефект від суміші кави і грибів поки не перевіряли.
Пробувати чи грибний кави?
Одне можна сказати точно: це не небезпечно. Смак майже не змінюється, а кофеїну менше, ніж в звичайному напої.
4
Коментарі
Гість: Nahibator
18.11.18, 17:03
А я бы белых нашинковал. Ну, или лисичек
Голубка
28.11.18, 17:05Відповідь на 1 від Гість: Nahibator
на сковорідку
Gollka
38.11.18, 17:10
MышаВсарафане
49.11.18, 09:02Відповідь на 1 від Гість: Nahibator
белые в сливочном соусе такая нямка