Про сало..)))
- 18.08.17, 11:22
- НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ
В Україні сало, як правило, солили в бочках або зберігали топленим в горщиках, використовуючи для приготування супів, каш, млинців. Використовували його і для консервації м’яса, при заготівлі шпинату тощо. Велику популярність сало отримало через те, що його можна довго зберігати, попередньо засоливши. І хоча для більшості народів світу традиційним є вживання сала у перетопленому вигляді – як смалець чи шкварки – українці полюбляють їсти його великими шматками разом з хлібом .Про шкоду і користь сала для здоров’я можна сперечатися нескінченно. Свинячий жир вважається важкою для перетравлювання їжею і його вживання пов’язували з розвитком атеросклерозу. Однак нещодавно для любителів сала з’явилися хороші новини. У ньому знайшли вітаміни А, Е і Д, а головне, арахідонову кислоту. Ця поліненасичена жирна кислота допомагає правильно працювати мозку і серцю, так що споживання сала в обмежених кількостях (25-30 г на день) вважається навіть корисним для здоров’я.
7
Коментарі
Гість: Мартышка Чита
118.08.17, 11:27
В мене аж слинка потекла
НеЖриМоэСало5
218.08.17, 11:30Відповідь на 1 від Гість: Мартышка Чита
то не слинка, то смалець.....
Гість: Мартышка Чита
318.08.17, 11:31Відповідь на 2 від НеЖриМоэСало5
та я ще нічого не їла, лишень подивилася на фото
НеЖриМоэСало5
418.08.17, 11:32Відповідь на 3 від Гість: Мартышка Чита
їсти то свиняча справа, а от випити, то діло благородне....
Cosmopolit
518.08.17, 11:34
"нещодавно "про пользу --это несколько десятилетий)))
Поеду завтра на рынок!
Гість: Мартышка Чита
618.08.17, 11:34Відповідь на 4 від НеЖриМоэСало5
а закусити?
Голубка
718.08.17, 11:38Відповідь на 1 від Гість: Мартышка Чита
я люблю морожене з часничком і перцем
Голубка
818.08.17, 11:39Відповідь на 5 від Cosmopolit
Гість: Мартышка Чита
918.08.17, 11:39Відповідь на 7 від Голубка
і я, з чорним хлібчиком
Андрій1961
1018.08.17, 11:50
І сало люблю, і смалець, і вишкварки...!