хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Говорити українською в Україні - протизаконно?..

У Слов’янську дітей виключають із садочка за вимогу батьків проводити заняття українською

21 травня 2010 року вихователь слов’янського дитсадка №8 Слаква Лариса Анатоліївна під час проведення батьківських зборів підбурювала батьків дітей молодшої української групи ініціювати виключення Ганни Нечипоренко за вимоги її матері Оксани проводити заняття у групі українською мовою.

До такого брутального методу боротьби з "неугодними" послідовниця українофоба-Табачніка вдалася не вперше. Після відмови виховательки використовувати українську мову у спілкуванні з дітьми Оксана Нечипоренко звернулася до начальника відділу освіти Слов’янська Володимира Проскуніна із вимогою вжити належних заходів. Відповідь чиновника виявилася не лише формальною відпискою, але й містила наклепи на дитину та батьків 

Після цього вихователька Лариса Слаква скликала батьківські збори і спонукала батьків дітей з групи посприяти виключенню Ганни Нечипоренко з дошкільного закладу. Вихователь висловила присутнім своє обурення вимогам проводити зарядку та ігри українською мовою, прив`язавши це до членства Оксани Нечипоренко у Всеукраїнському об`єднанні "Свобода". Слаква зачитала скаргу Оксани та відповідь на неї відділу освіти та влаштувала судилище.

Оксана розповіла про "методи роботи" виховательки: "В результаті нагнітання істерії вихователькою серед висловлювань батьків були такі: "Чому ви не любите руських?", "Їдьте у Львів", "Ви не змусите нас думати українською", "Припиніть вимагати свою мову". Вихователь натякнула, що зі мною треба "щось вирішувати", інакше вона не зможе працювати. Батьки вирішили звернутись до влади з проханням виключити мою дитину з дитячого закладу. Аргументи, які наводились: 1- не згодні з україномовним вихованням дітей, 2- не згодні з моєю відмовою надати добровільну допомогу садочку.

Відтак можна стверджувати, що право дитини на виховання українською мовою в Україні не визнається функціонерами державної дошкільної освіти. Причина такої поведінки вихователя, напевне, в ненависті до української мови та українців.

Вихователь Слаква разом із чиновником Проскуніним порушують базові засади дошкільного виховання, зокрема Закону України "Про дошкільну освіту". Своїми діями вони калічать дітей.

 
15

Коментарі

13.06.10, 00:20

Проблема полягає в іншому, коли ми збагнемо, що ми Українці, що повинні мати гідність... Все породжується з малого. Поки ми не усвідомимо цю дійсність, до тих пір й будуть виникати суперечки з мовами. А взагалі потрібно винести питання мови на референдум. Ми цивілізовані люди, ми прагнемо "йти" в усіх розуміннях до європи, то давайте не будемо смішити останніми подіями у ВР, тощо, весь світ, а раз і назавжди поставимо крапку щодо мовного питання!!!

    Гість: taurus_ua

    23.06.10, 00:21

    это нездоровая хрень!

      33.06.10, 00:27

        Гість: tralik

        43.06.10, 00:27

        не хочеться коментувати навіть

          53.06.10, 00:33

          Надо отвечать немнго в тон им, а то быдло чувствует себя безнаказанным!

            63.06.10, 00:42

            ППЦ какой-то, ей богу! Они чего там , крезанулись? А еще Шуфричу слова гимна не нравятся... Может они хотят, чтоб мы стали и называться по другому? Типа "Раша-2".
            Интересно, а какой конечный результат будет у этой истории? Если узнаешь - свистни...

              73.06.10, 00:44Відповідь на 6 від Танк_

              Ок.

                83.06.10, 01:23

                маразм. инфа точная?

                  93.06.10, 01:56Відповідь на 8 від Al KazlOFF

                  Точная.

                    103.06.10, 01:57Відповідь на 1 від Rus_Rus

                    Проблема полягає в іншому, коли ми збагнемо, що ми Українці, що повинні мати гідність... Все породжується з малого. Поки ми не усвідомимо цю дійсність, до тих пір й будуть виникати суперечки з мовами. А взагалі потрібно винести питання мови на референдум. Ми цивілізовані люди, ми прагнемо "йти" в усіх розуміннях до європи, то давайте не будемо смішити останніми подіями у ВР, тощо, весь світ, а раз і назавжди поставимо крапку щодо мовного питання!!!ПРИЦІЙ ЗЛОЧИННІЙ ВЛАДІ,РЕФЕРЕНДУМ БУДЕ СПЛЮНДРОВАНИЙ І ПОСТАВИТЬ ОСТАТОЧНУ КРАПКУ НА УКРАЇНІ ТА УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ !Мочити треба в сортирі шакала табакі!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна