хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Діма Собачнік хоче знищити село

Скорочення кількості шкіл у сільській місцевості буде знищенням села як такого, української духовності та історії.

 

Так в коментаріGazeta.uaвідреагувала член політради ВО «Свобода», доцент «Львіської політехніки» Ірина Фаріон на заяву міністра освіти Дмитра Табачника. Він пропонує перенести навчання сільських дітей у більші школи, а ті, що не виконують освітню функцію — закрити.

 

«Це знищення села як такого. Воно існує до того часу поки є мінімальний культурний центр. Це школа, а в радянські часи був клуб. Це наступ на основи української нації», — відзначила вона.

Фаріон назвала таке рішення намаганням знищення села через «освітній голод».

 

«Кожна нація вийшла з села, зокрема українська. Вже був спосіб боротьби з нею, коли всіх вчителів обізвали куркулями, а знищили через голод. Тепер намагаються нищити село через освітній голод. І природно, що це робить Діма Собачнік, так я його називаю».

 

Міністр освіти планує розвозити дітей по школам на великі відстані автобусами. Тому, за його словами, слід розвивати програму «Шкільний автобус».

 

«Те, що робить ця влада — це театр абсурду. Їхня мотивація  — це виправдання своєї неспроможності. Але основне, що лежить в цьому — це знищення острівців української духовності, руйнація фаху вчителя. Якщо в селі є вчитель, то до нього можна прийти і щось запитати. Автобуси тут абсолютно ні до чого. Замість того, щоб збільшувати мережу шкіл, дбати про демографічну політику, йде боротьба, щоб загнати в один казан».

 

На думку «свободівки», метою цього є надання уніфікованої освіти у всій країні.

«Їм метою є дати всім уніфіковану освіту. Це найбільша біда. Кожне село має свою традицію, свою історію, кожна школа має своєрідні методичні прийоми. Істота, яка все це запроваджує, думає про те, скільки сільських вчителів залишиться без роботи? Може, він хоче, щоби так було»,  — наголосила Фаріон.

 

«Він називає це укрупненням української школи, а я називаю це вбивством української школи. І вбивством українського духу. Я є собою, бо мене вчили прекрасні вчителі. Вони вчили не того, що їм казали. Вчителі на місцях саме так і вчать, вони живляться з власного кореня».

 

Табачник вважає, що вчитель, який вчить фізику та музику водночас, чинить негативний вплив на психіку дитини. А це відбувається через нестачу сільських вчителів.

 

«Треба дбати, щоб браку кадрів не було. Але в 17-му столітті видатні вчені були абсолютно різнопрофільні. Візьмімо хоча би Феофана Пропоковича, який читав 10 дисциплін. Замість того, щоб боротися з причинами цього явища, він до гротеску доводить наслідки. Такого абсолютно ніде немає», — підсумувала вона.

17

Коментарі

Гість: я Саник

131.05.10, 07:40

Пора вже їх всіх вилами під зад!

    Гість: PLOT

    231.05.10, 07:49

    не виконують освітню функцію це як???? Мій друг сім років навчався у школі у своєму рідному селі з населенням близько 400 жителів. Потім займав призові місця на всеукраїнських олімпіадах і турнірах

      Гість: artyleryst

      331.05.10, 20:38

      Гнидота цей табак.
      Люди кажуть він ще й голубий.

        анонім

        431.05.10, 20:46

        "Табачник вважає, що вчитель, який вчить фізику та музику водночас, чинить негативний вплив на психіку дитини." - вже десь писав, що педагог за покликанням, який змушений викладати в сільській школі декілька предметів - це досить непогано....це аж ніяк не скалічить дитину, навіть навпаки..... А намагаються скалічити юні душі такі от табачьнікі, своєю явно антиукраїнською політикою.....

          54.06.10, 19:18

          Жиди завжди намагалися знищити село-основу нації!

            64.06.10, 21:34Відповідь на 2 від Гість: PLOT

            не виконують освітню функцію це як???? Мій друг сім років навчався у школі у своєму рідному селі з населенням близько 400 жителів. Потім займав призові місця на всеукраїнських олімпіадах і турнірахШкола завжди виконує освітню функцію,Для вчителя найбільша радість - успіхи учня.Знаю,працював учителем.

              74.06.10, 21:37Відповідь на 3 від Гість: artyleryst

              Гнидота цей табак.
              Люди кажуть він ще й голубий.
              Всі вони голубі-голубі/вийшов каламбур/ !!!!

                84.06.10, 21:43Відповідь на 4 від анонім

                "Табачник вважає, що вчитель, який вчить фізику та музику водночас, чинить негативний вплив на психіку дитини." - вже десь писав, що педагог за покликанням, який змушений викладати в сільській школі декілька предметів - це досить непогано....це аж ніяк не скалічить дитину, навіть навпаки..... А намагаються скалічити юні душі такі от табачьнікі, своєю явно антиукраїнською політикою.....Як приліпити психіку дитини до вчителя фізики,що вчить ще й музику - я не розумію!!!

                  анонім

                  94.06.10, 21:52Відповідь на 8 від дТОЛЯізХорола

                  А це неможливо зрозуміти... ...бо в цьому немає СМИСЛУ. Зате, занадто багато негативу в наслідках дій, які обліплюються такими от безглуздими фразами.

                    104.06.10, 21:55Відповідь на 5 від Остап 88

                    Жиди завжди намагалися знищити село-основу нації!Я не ксенофоб,не расист,але,чесно,ще жодного нормального жида в житті не зустрічав.Чого вартий мій сусід!!!!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна