хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Страстная Седмица. Великая Среда

12 АПРЕЛЯ : СТРАСТНАЯ СЕДМИЦА 
ВЕЛИКАЯ СРЕДА
…Ночь со Вторника на Среду Господь провел в Вифании (Мф. 26, 6-17). Здесь, в доме Симона прокаженного, в то время, когда в совете первосвященников, книжников и старейшин было уже решено взять Христа хитростью и убить Его, — некая жена -«грешница» возлила драгоценное миро на главу Спасителя и тем уготовала Его на погребение, как Он Сам объяснил ее поступок. Здесь же, в противоположность бескорыстному поступку жены-«грешницы», родилось в неблагодарной душе Иуды, одного из двенадцати учеников Спасителя, преступное намерение предать беззаконному совету своего Учителя и Господа. Поэтому в церковной службе Великой Среды прославляется жена-«грешница» и порицается и проклинается сребролюбие и предательство Иуды. 
Эти два евангельских события и становятся центром и содержанием богослужения этого дня.

Мысли святителя Феофана Затворника

(Мф. 26, 6-16)

Умолк Господь в среду и четверг до вечера, чтобы в вечер этот излиться речью с учениками и к ученикам, - речью подобного которой ничего нет во всех писаниях не только человеческих, но и Божеских. Ныне, по указанию Церкви, слышим только из уст Господа, чтоб не мешали мазать Его миром, потому что это служило Ему приготовлением к смерти. У Него перед очами уже только смерть — заключительное таинство Его пришествия на землю во спасение наше.

Углубимся и мы в созерцание этой таинственной смерти, чтобы извлечь оттуда благонадежие спасения для душ наших, обремененных многими грехами, и не знающих, как обрести себе покой от томлений пробудившейся совести и сознания праведности суда Божия над нами, грозного и неумытного .

http://days.pravoslavie.ru/Days/20170330.html



Осуждать ли Иуду? C какой целью был предан Христос? прот. Андрей Ткачев. Великая среда

5

Коментарі

Гість: Alex-mahone

112.04.17, 09:13

массаж ступни, Великое дело, я Вам скажу...

    Гість: Alex-mahone

    212.04.17, 09:16

    "Осуждать ли Иуду? C какой целью был предан Христос? прот. Андрей Ткачев. Великая среда", - йесли-бы Иуда не повесился, то и Исуса небыло-бы за что приговаривать к высшей мере.... .

      312.04.17, 12:44

      Ну-ну..., во всей РПЦ не нашлось достойного проповедника, чтобы перепостить на украинский сайт его проповедь в Великую Среду, причём сами россияне..., мягко выражаясь..., считают А.Т. алкашом, что неудивительно для России, там это - общенациональная беда.

      Но и алкоголики бывают разными - кто-то даже в атеистическом совке писал христианские стихи..., а современный предатель Украины А. Ткачёв оправдывает предательство Иуды...

      Обращаю Ваше внимание, Mari6737, что Вы навязываете украинцам поддержку гебистско - сатанинской РПЦ, и это происходит во время войны России в Украине, когда кремлядь уже погубила и покалечила тысячи украинцев, а миллионы украинцев вынудила стать беженцами!

      Так что и Вам, Мари, пора выбирать: либо Вы с сатанистами, либо Вы православная...

        513.04.17, 15:31

        Подивився відео з отцем Андрієм Ткачовим. Щодо машин, шуб і т. д. Тут він дещо спрощує. Є, наприклад, бізнесмени, в яких діяльність ізначально пов’язана з максимізацією прибутку. Вони заробляють багато й відносно законно, бо хочуть це робити й можуть. А тому мають певне право робити собі хоч золоті унітази. І тут дійсно треба в собі давити "жабу" заздрощів.

        А є люди, що обирають собі посади чиновників зі скромною фіксованою зарплатою, але при цьому примудряються жити, як бізнесмени. Просто виникає питання, чи не вкрадено гроші зі спільного бюджету. Без фанатизму, але виникає. Корупція — це погано, і справа тут зовсім не в заздрощах.

          613.04.17, 16:03Відповідь на 3 від ГалинаВ

          Дозволю собі вставити 5 копійок.

          Ви мислите в чорно-білих кольорах. У реальності рідко бувають крайнощі — скоріше трапляються мільйони "відтінків сірого", світліші чи темніші.

          Андрій Ткачов не виправдовує Іуду — він лише каже, що частинка Іуди є майже в кожному з нас.

            713.04.17, 16:07Відповідь на 3 від ГалинаВ

            Особисто перестав його слухати після того, як він обрав для себе Росію і Путіна. Він не просто втік від якихось радикалів, що могли погрожувати його родині після відомої його проповіді з "прокляттями". Він із Москви хвалить Путіна — людину, яка могла зберегти мир, але зробила нам війну й надовго ментально розлучила два народи. Андрій Ткачов для мене не став ворогом, але став чужим. Однак те, що він продовжує віщати в камери, відсотків на 90 збігається з тим, що Вам скаже священик УПЦ КП. Що не можна красти й заздрити і т. д.

            В УПЦ (МП) серед духівництва та мирян є дві "фракції" — проросійська та проукраїнська. Причому рівень проросійськості, наприклад, теж може різним — починаючи від "наши два народа должны дружить" до підтримки Гіркіна у Слов’янську. Ви ж записуєте всіх у одну категорію.

              813.04.17, 16:56Відповідь на 3 від ГалинаВ

              Якщо взяти проукраїнську УКП КП й послухати, що каже її лідер Філарет, можна дуже здивуватися. Улюбленою його словесною конструкцією є така: "Ото його/їх Бог покарав за те, що він/вони...". Причому в ролі "покараних" опинилися всі його земляки з Донбасу (навіть незалежно від поглядів), хворий на онкологію вже покійний глава УПЦ (МП) митрополит Володимир і т. д.

              Раніше ніщо не заважало Філарету дійти в ієрархії "сатанинської" (ще радянської) РПЦ аж до кандидата в патріархи. І про українські інтереси він тоді не сильно згадував. Однак як тільки програв, одразу забажав відділитися. Як наслідок маємо тепер розділене натроє українське православ’я й ніяких перспектив для об’єднання.

                913.04.17, 17:29Відповідь на 4 від ГалинаВ

                Ви своїм дописом у блозі, замість особистої дискусії між двома людьми, збираєтеся залучити на свій бік інших людей і нацькувати їх на авторку замітки. Попри мої гіпотетичні ідейні розбіжності з авторкою замітки, яка цитує Андрія Ткачова, не вважаю цю дію морально виправданою. Тут (і навіть у відео) немає закликів проти України та за Росію.

                  1013.04.17, 23:30Відповідь на 6 від Nech sa paci

                  ...Андрій Ткачов не виправдовує Іуду — він лише каже, що частинка Іуди є майже в кожному з нас.Иуда предал И.Х. за вполне определённую сумму - 30 сребренников, и сделал это вполне добровольно, так что сравнивать с Иудой почти всех нас - это клевета, хотя я допускаю, что Вы считаете себя способным предать за деньги своих братьев по вере, но это - только Ваше ощущение, так что не нужно мне приписывать Ваш собственный комплекс.

                    Сторінки:
                    1
                    2
                    3
                    попередня
                    наступна