хочу сюди!
 

Лариса

52 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

законы

Для мудрого человека не существует таких вещей, как законы. Так как все законы подвержены ошибкам или исключениям, мудрый человек - сам себе судья, подчиняется ли он законам или нарушает их.
/Колин Уилсон/
6

Коментарі

Гість: Alexanord

118.09.10, 17:22

Мудрость в том, чтобы не делать ошибок, которые совершают на каждом шагу...

    Гість: Tery Presly

    218.09.10, 20:59

    цікава думка
    Думаю, нормальні закони є мудрими, тому мудро жити - це значить жити відповідно до закону, не піддаючи судійству власні вчинки.

      318.09.10, 23:58Відповідь на 2 від Гість: Tery Presly

      насправді ні. Думака цілком вірна, без виключень. А от закони завжди з виключеннями. Колись я читав роздуми одного хлопця, і він казав: суддя може робити не по закону, він лише повинен робити завжди справедливо. Тобто вміння робити справедливо - ознака гарного судді. А не знання законів.

        Гість: Tery Presly

        419.09.10, 09:57Відповідь на 3 від НеГерой

        Але якщо розібратися, то справедливість - це моральна якість, а мораль – це погляди, які регулюють поведінку у суспільстві. Для кожного суспільства властиві свої моральні норми, які повинні регулювати вчинки індивідів. Закон, по своїй суті, - це загально обов’язкові правила. Головна заповідь справедливості в законі – «трактувати однакові випадки однаково, а різні випадки по-різному».
        Яким має бути справедливий суддя? Думаю, справедливий суддя – той, хто діє по совісті. А що таке совість, це внутрішній закон, етична відповідальність за свої дії перед оточенням. Інша справа, що закони повинні писатися мудрими людьми. Саме тоді судді і будуть справедливими в рамках написаних законів.

          Гість: Tery Presly

          519.09.10, 09:58Відповідь на 4 від Гість: Tery Presly

          Не думаю, що автор цієї фрази вважає, що у світі мудрих людей законів не повинно існувати. Адже мудрість – це розсудливе і грамотне застосування знання. Мудрість – це життєвий досвід, який формується в рамках суспільних відносин.

            Гість: Tery Presly

            619.09.10, 10:01Відповідь на 3 від НеГерой

            суддя може робити не по закону, він лише повинен робити завжди справедливо. Тобто вміння робити справедливо - ознака гарного судді. А не знання законів.Порушивши закон, який є мудрим і справедливим, при виправданні «справедливим» суддею, людина підпадає суспільному осуду і критиці.
            Справедливість закону, а не судді, є однією з необхідних умов, яким має відповідати будь-яке законодавче рішення, метою якого є загальне (суспільне) благо.

              Гість: Tery Presly

              719.09.10, 10:03

              мудрый человек - сам себе судья, подчиняется ли он законам или нарушает их А як щодо принципу Природної Справедливості «ніхто не може бути суддею в своїй власній справі», що є в принципі гарантією об’єктивності. Думаю мудрий суддя віддасть свою справу на розгляд іншим суддям.

                819.09.10, 10:32Відповідь на 4 від Гість: Tery Presly

                якби все було так просто, то чому б не обійтися 10 заповіддями? І вся мораль.
                Сучасні закони змінюють кожен день. Така складна система не може бути надійною і справедливою.
                Неможливо виразити всю складність сучасного життя в декількох законах. І однакові випадки трактувати однаково не завжди справедливо.
                Чому суддя повинен залежати від мудрості авторів законів? А якщо суддя розумніше їх?

                  919.09.10, 10:34Відповідь на 5 від Гість: Tery Presly

                  Не думаю, що автор цієї фрази вважає, що у світі мудрих людей законів не повинно існувати.звичайно ж закони повинні бути! У фразі ж іде мова про мудрих людей.
                  Адже мудрість – це розсудливе і грамотне застосування знання. Мудрість – це життєвий досвід, який формується в рамках суспільних відносин.ці факти не протирічать фразі

                    1019.09.10, 10:36Відповідь на 6 від Гість: Tery Presly

                    от саме справедливість закону в усіх випадках і є сумнівною.
                    Може ти вважаєшь українську судову систему справедливою? Або якусь іншу реальну судову систему?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна