Про співтовариство

Співтовариство тих, хто перехворів чи ще хворіє, а чи й тих, хто просто хоче залишитися здоровим чи поділитися своїм досвідом життя під час епідемій.
Вид:
короткий
повний

Хроніки епідемій

Рятуйся мутанти! (про ліки і мутантів)










Вірус грипу H1N1 мутував у форму, стійку до австралійського противірусного препарату Реленца.

Дослідники вказують, що мутації можуть створити загрозу людям: мутований вірус не був штамом свинячого і пташиного грипу, і він був виявлений лише в лабораторних умовах, а не у хворих.

Невідомі штами грипу людей, які стійкі до Реленца.

На відміну від цього, практично у всіх випадках грипу в США, в Європі і на більшій частині Австралії в минулому році, сезонний грип, і навіть кілька випадків свинячого грипу виявилися стійкі до інших провідних антивірусних ліків, Таміфлю.

Група в Північному Мельбурні, яка співпрацює з ВООЗ з ведення і дослідженню грипу проаналізувала 391 випадок вірусу грипу A (H1N1) в організмі людини, знайденим в Австралії та Південно-Східної Азії між 2006 і 2008 роках, до початку розповсюдження свинячого грипу.

Дев'ять з вірусів дали раніше невідомі мутації, які роблять їх в 300 разів більш стійкими до zanamivir (продається як Реленца), про що було зроблено повідомлення в журналі вірусології.

Мутація не була виявлена, коли зразки були взяті у пацієнтів, і була отримана тільки пізніше, коли віруси були розмножені в лабораторії.

"Це може означати, що подібні мутації були дуже низькими у пацієнтів", сказав д-р Ян Барра, один з дослідників і заступник директора ВООЗ по центру.

"Ми не стверджуємо, що це клінічні проблеми, але це цікава знахідка. Ми знаємо, вірус [з мутацією] може вижити, і стати стабільним".

Недавнє поширення стійкості вірусу A (H1N1) до Таміфлю показало, що вірус з антивірусної стійкістю може швидко і широко пошириться по всьому світу, попередили автори дослідження.

Представник Біота, компанії яка розробила Реленца, стверджують, що відкриття "клінічно не значуще, тому що це відкриття в пробірці - немає доказів того, що ця мутація можлива у інфікованих пацієнтів".

Представник Реленца, виробник ГСК сказав: "Клінічну значимість ще належить визначити".

ГСК оголосила, що вона планує потроїти виробництво Реленца в умовах поширення свинячого грипу та зростання попиту державних замовлень.

Минулого тижня в Японії був виявлений третій випадок Таміфлю стійкий до свинячого грипу, в результаті чого в цілому таких випадків налічується шість у світі.

Вчені попереджають, що масове застосування в усьому світі Таміфлю після спалаху свинячого грипу може прискорити розповсюдження стійких мутацій. Свинячий, грип стійкий до Реленца у реальних умовах, покищо не знайдений.

http://www.illawarramercury.com.au/n...a/1586428.aspx

100%, 19 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.