хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Починати діяти потрібно вже

Почув від цікавою людини цікаву думку: даремно ми не дали перемогти Януковичу у 2004. Цікаво було б почути огрунтування такого погляду у минуле, тому що я більше дотримуюсь погляду: добре так, як є, хоча хотілось би кращого. Тобто в загальному плані динаміка розвитку суспільства в Україні як поступ від "зони і її зеків" до громадського співжиття вільних людей - мене влаштовує, особливо у порівнянні з країнами-братами по нещастю перебування в СРСР.
В котре переконуюсь, що живе безпосереднє спілкування значно продуктивніше і динамічніше за спілкування в Неті, але водночас воно чисто енергетичне і мало що лишає фіксованого. До того ж спроба фіксувати розмову навіть пост-фактум виглядало б як суцільний сумбур фраз і думок. Описати важко, а не записати означає знищити, бо найперше правило журналістики звучить так: якщо відбулась подія, але про неї ніхто не дізнався - значить події не було.
Найголовнішим в цій ознайомчій зустрічі було те, що дві діаметрально протилежні за своєю генезою, а саме: літератор-демагог та інженер-прагматик, - і знайшли повне порозуміння в головних позиціях сучасного державницького стану в Україні:
1. Двадцять років українське суспільство зріло-визрівало і зараз настає слушна година для... Для всього, тож від нас простих-непростих громадян України тепер залежить, чи ці зміни будуть позитивні чи деструктивні щодо процесу створення громадянського правового і справедливого суспільства в Україні.
2. Ринкова економіка в Україні називається "тіньовою економікою", яка і є головною потугою в майбутньому, а головним завданням є збільшення максимально отої тіньової економіки, щоб можна було без шкоди для держави і людей знищити нікому не потрібну деградовану надбудову державної економіки разом з її анти-анти-анти... державним бюрократичним апаратом.
3. Максимально спрямовувати зусилля на соціальне примирення різних верств в Україні, а не на конфронтацію. І багаті, і бідні, і середні, і службовці, і приватні бізнесмени,і навіть депутати - це все наші люди, громадяни України, а тому нам краще домовлятись про умови нормального співжиття, аніж вишукувати гарної ворожнечі. Зміст простий: багаті не повинні платити за бідних, чим нас постійно спокушають, а багаті повинні допомагати бідним перестати бути бідними! Звичайно що при цьому багаті вже не будуть такими аж багатими, але вони залишаться живими, що, погодьтесь, вартує часткових жертв.

Це основні напрямки, а узагальненим було рішення робити регулярно подібні зустрічі зацікавлених людей для обміну думок і вироблення чітких постулатів та керунків щодо співдії на майбутнє.
Як літератор, я б обіграв зміст нашої розмови таким чином: був час, коли Слово і було Ділом, але вже надійшов час, коли Слово є початком Діла, щоб по часі Слово постало за результатом Діла.
В Україні вже є багато людей, які беруться до діла самотужки на всласний розсуд і їх вже не зупинити, що і добре. Просто варто скоординувати наші зусилля, щоб не плутати справи одне одному. Так я думаю, тому вважаю за потрібне робити подібні до нашої зустрічі-наради в доброму товарствві добрих людей задля доброї справи.


Богдан Гордасевич
Львів-Рясне
16

Коментарі

115.07.11, 13:11

Я ніколи не погоджуся з тим, що шкода, що ми не дали Януковичу перемоги 2004 року...Які підстави? З погляду на "покращення", то за ці роки було б так занадбано і розкрадено... Але, ще більше непокоїть те, що не дивлячись на всю безглуздість керування державою, є зомбовані люди, які плескають в долоні - так їм добре...

    215.07.11, 13:13

    Добре.

      315.07.11, 13:25

      Було б краще, якби ми НЕ ДАЛИ перемогти цьому гобліну в 2010 році.

        415.07.11, 16:55Відповідь на 1 від Ternopol

        Давайте не злитись, а думати!
        Хоч я після першого туру 2010 у виборах участі не приймав, але вважав і вважаю кращим для України перемогу Януковича над Тимошенко з багатьох причин, а найперша: Тимошенко несла так званий імідж помаранчового лідера, але насправді була зрадницею рівня Мороза, а просто використовувала цей метод досягнення влади і "охмурювання електорату" - мені особисто соромно за себе, що я сприяв прийти до влади в Україні цій авантюрсці й злодійці.

          515.07.11, 16:56Відповідь на 3 від nolofinve

          А для цього треба було, щоб у другий тур не вийшла опонентом Януковичу - Тимошенко!

            615.07.11, 18:43Відповідь на 5 від Богдан Бо

            Ну, значить, тепер ми в Мордорі - і, судячи з усього, надовго...
            До речі - я ельф від політики далекий, - кого, або що зрадила леді Тимошенко?
            Мені здається, якраз, що це колишній Президент здав всіх в обмін на свою бджолярню...

              715.07.11, 19:56Відповідь на 6 від nolofinve

              Чим я люблю подібне спілкування: розумне запитання вимагає розумної відповіді! І цікаво, що по-суті справи Юля Тимошенко нікого не зрадила, бо чи може злодій зрадити свою жертву - однозначно ні. І себе Тимошенко не зраджувала - вона чітко знала що робить і для чого: піпел надо разводить і розвела.

                815.07.11, 20:12Відповідь на 4 від Богдан Бо

                Давайте не злитись, а думати!
                Хоч я після першого туру 2010 у виборах участі не приймав, але вважав і вважаю кращим для України перемогу Януковича над Тимошенко з багатьох причин, а найперша: Тимошенко несла так званий імідж помаранчового лідера, але насправді була зрадницею рівня Мороза, а просто використовувала цей метод досягнення влади і "охмурювання електорату" - мені особисто соромно за себе, що я сприяв прийти до влади в Україні цій авантюрсці й злодійці.
                1. В чому ви бачите зраду Тимошенко?
                2. Що могла зробити Тимошенко, за часи прем'єрства, маючи такий спротив "любих друзів" та на той час таки досить впливової "голубої" опозиції?

                  Гість: Тінуська

                  915.07.11, 21:10

                  Якщо знайдете в мене, то також смикайте: 1) не від цікавою людини, а від цікавОЇ людини... 2) Позиції виділіть виступами... 3) Підженіть рядки

                  По суті...
                  1) Ні Ющенка, ні Тимошенко, ні Януковича народ не вибирав. Це роблять спецслужби наші і світові. Бізнесові кола за межами України. Народ давно позбавили того права, тому з*явилася на світ Божий УНА-УНСО.

                  2) Я не думаю, що багаті почують бідних, і навіть може, колись поділяться...

                  3) Я не бачу співпраці між тими всіма переліченими. Я бачу ламання людей і ламання людей. Це Вам навіть не Братислава, чи Варшава. І тому галицька опінія про те, що може бути цивилізована наука, громада, сейм... Лише опінія. До того ж, одна пані казала мені: "Ми всі тут боїмося і залежимо від Києва. А я пишу, що всі вдома, а всі за межами..." (Хто ж тоді ходе

                    Гість: Тінуська

                    1015.07.11, 21:18Відповідь на 9 від Гість: Тінуська

                    на вибори - питається...) Отже, це ілюзії. Щасливі ілюзії. А щодо справедливости... Я не бачила її навіть в ОУН(б) протягом усих цих літ. І роблю собі без шани, і всіх, хто десь робе ніби щось, говоре, планує і витає. Щодо психології влади, збочень, мітів... О, так! Я люблю міт про те, як до Шиви прийшли Вогонь і Вода, почали нарікати на людей, та країни... Шива сказав тіко: "Нащо питаєш, як сам знаєш, що винні", і диво-дивноє, ті країни залило дощем, замело снігом. О, це ілюзія. О, це діло. Просто. Написав, чи сказав... А слово, до речі, і є діло. "Договор дороже денег", - кажуть москалі. Тож, пся крев, але цінять силу слова.

                    Дякую. Завжди з терпінням читаю Ваші дописи. Ви намагаєтеся думати і жити в Україні, це важливо. Мені не буде так самотньо в ній, як було колись...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна