хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Богдан Гордасевич: "Думки на злобу дня"

Несподівано для себе став послідовником Франсуа де Ларошфуко, Блеза Паскаля та  Жана де Лабрюйера з їхніми сентеціям, максимами і всілякими думами на тему життя не науково, а прагматично, часто навіть цинічно, але тому і реалістично.
В Україні подібного авторського жанру "Думок на злобу дня" не існує, а що навіть і є - того ніхто не знає, тому і розпочинаємо з нульової позначки.
Все нижче є зібрано і опрацьовано Богданом Гордасевичем, або його побратимом Жоржем Диким.

1. Суспільство є результат нашої порядності, а влада є наслідком нашої непорядності.

Варто визнати, що особиста порядність кожного з нас поокремо творить організований соціум, де нам комфортно жити, і тільки непорядність окремих осіб потребує наявності апарату насилля, тобто - влади, задля контролю і внормування ситуацій за умов появи різноманітних соціальних неподобств та конфліктів.
Простежується пряма залежність в тому, що чим гірші ми кожен окремо - тим жорстокішою мусить бути влада і тотальнішою держава, як апарат насилля для встановлення і підтримки порядку. Водночас встановлена інша закономірність: жорстокість покарання не ліквідовує наявність злочинів у соціумі, оскільки всі злочинці вірять у те, що не будуть спіймані.
Таким чином вислів "кожен народ вартий своєї влади" цілком слушний. Отож критикуючи деструктивність Світу, держави і влади, спершу озирнись на себе. Злочин не має виміру - він є злочин незалежно від того вкрав хтось тисячу чи одну гривню. Злочином є саме аморальність вчинку людини, а не причинно-наслідковий антураж. Кишеньковий злодій і безквитковий "заєць" в різний спосіб, але грабують однаково порядних пасажирів, тобто є злочинці, хоча "зайці" себе такими не вважають і то є найгірше й огидніше. Це найхарактерніший приклад девальвації совісті.
Корупцію породжує не тільки той, хто бере хабара, але і той, хто його пропонує і дає. Саме друге живить перше, а не навпаки. Важить не так "не бери", як особисте - "не давай!" 
Не можна допускати, щоб люди порядні і непорядні співіснували разом, а як сказано в Писанні "маємо відділити овець від козлищ" і най останні живуть собі окремо своїм стадом "на зоні". Амінь.


2. Не можу без іронії слухати метафору: "Стадо левів на чолі з бараном загине, а стадо баранів на чолі з левом - переможе"
Воістину треба бути повним бараном, щоб бігти за левом, як і леви ними не є, якщо біжать за бараном не як за здобиччю, а своїм провідником.
Доречно зауважити, що кажуть про таке люди, які вважають себе левами, а насправді є абсолютними баранами, бо ж не розуміють реального змісту того, про що вони говорять.



3

Коментарі

11.09.18, 21:01

Короче орендую житло-навіть субсідію оформив-як малозабезпечена людина. Місяцу два тому-дзвонять з відділу субсідій-принесить довідки що у вас немає боргив!?-від водоканалу та тепломережи -за горячу воду-приходжу до тепломережі-вони нараховували за гарячу воду-а водоканал показав що у мене борг десь за 2000грн!?-у орендонадавця закінчился строк лічільніка-і водоканал нараховує за двох-там стількі ПРОПИСАНО!? я показую договір на оренду-але але то є Маріупольська Народна Республіка-подовайте до суду!? надае відповідь керівник водоканалу-от як тут зрозуміти-Маріупольська Народна Республіка не поважає Закони України що вона свої приймає чи як то мені зрозуміти пересічному громадянину?

    22.09.18, 18:59Відповідь на 1 від Gogilo

    Співчуваю. У мене інша проблема: дитина поїхала у відрядження довготривале за кордон, а туди не дають візи, якщо не маєш місця проживання, тобто знятися з реєєстрації неможливо, тому дитини в Україні немає, а рахується, що вона тут, начисляють всі комунпослуги і з субсидією дурдом-веселка. От і будь порядним громадянином, коли держава непорядна щодо тебе.

      36.09.18, 18:45Відповідь на 2 від Богдан Бо

      дивно, але офіційно може дитина отримати довідку-що він перебуває за межами України і користуватися послугами ЖКГ він не може-у мене власниця ВАТНИЦЯ і не хочу з ними перемовлятися-а так надала довіреность і я би почав судитися з водоканалом-хоча це усе даремно-у МНР як і у Донецьку, перед війной- убачається чхали на суди і на Закони України-тут такий кавардак-незнаю щотам Жебрівській налогодил-але -звернувся до нового голови подивимося-Там еще есть фраза - Порошенко неотступно, настойчиво отстаивал суверенитет своей страны. Думаю, именно это и вывело из себя злобного карлика и он начал открыто угрожать Президенту Украины в присутствии двух европейских лидеров, чем и выдал себя. Как же верному брехливому псу Пескову это признать?...................из каментов