хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Побутові лайфхаки...

 

Дрібні побутові хитрощі можуть полегшувати життя тим, хто про них знає. Раніше подібні тонкощі господарювання передавалися від старшого покоління до молодшого як велика цінність. Тепер їх можна прочитати в інтернеті абсолютно безкоштовно та почати застосовувати вже сьогодні.

1. Якщо при заготівлі фаршу формувати його в такі пластини, то розморожування займає мінімум часу, а відламати його для готування можна стільки, скільки потрібно.




2. «Купую найдешевші пелюшки розміром 9060 см. Потопталися, взуття прибрали, згорнули. Чисто. Сухо. Використовую 1–3 дні, міняю у міру забруднення».





 

«Актуально для дощової та болотяної погоди, коли сніг, бруд і реагенти утворюють кашу, що важко відмивається».

3. «Напевно, всі вже знають про те, що якщо заморозити кефір, а потім розморозити протягом доби в друшляку, то можна отримати домашній сир + сироватку бонусом».




«Якщо не знаєте, знайте. З пачки кефіру отримуєте трохи сироватки на оладки та близько 250 г сиру. Але мене дико дратувало, що стандартна пачка кефіру ніяк не лізла в друшляк. Я вже мовчу про те, що пачка квадратна, а друшляк круглий. Мене осяяла проста думка: „А якщо кефір перелити з упаковки в пластикову круглу миску, а потім уже заморозити?“. Спрацювало! І ніяких більше потоків по краях».

4. Якщо вішати сушитися сорочки на прищіпки для білизни, чіпляючи за комірець, то вони не займають багато місця і на тканині не буде заломів, які потім важко розгладити.




5. Рибалка поганого не порадить.

Мій чоловік – рибалка. Навчили його морозити рибу у пакеті з водою. Все просто: кладете рибу в пакет, наливаєте воду, випускаєте повітря, укладаєте в морозильник так, щоб риба була вкрита водою. Так вона може зберігатись до року. Коли розморожуєте, риба як свіжа. © Anna Puzerey

6. «Помітила, що рідке мило вдома дуже швидко закінчується, адже коштує воно не 3 копійки. Подумала і вигадала лайфхак».




«Потрібно просто накрутити канцелярську гумку на проміжок між дозатором та кришкою, і вуаля, витрата зменшується у кілька разів. Раніше пляшечки мила мені вистачало на тиждень, а тепер на місяць».

7. За допомогою гачків на внутрішніх дверцятах кухонної шафи можна зберігати обробні дошки та кришки від каструль.




8. Старий настінний календар можна використовувати як обгортковий папір.




9. Порада для тих, хто любить поблукати магазинами.

Я завжди зависаю в продуктових магазинах: піду за хлібом на 5 хвилин — повернуся за 2 години з 3 пакетами продуктів. Вже все перепробувала: ходжу туди зі списком, ситий, але не можу відмовитися від “хочу”. Придумала для себе такий лайфхак: перед входом до магазину я просто вмикаю в телефоні максимально гидку мені музику на всю гучність, надягаю навушники, і вперед. Під завивання а-ля “кохання-зітхання” і “сльози-троянди” довго блукати між стелажів мені не хочеться, тому швидко і за списком беру тільки найнеобхідніше, і на вихід. Економить купу часу та грошей. Не дякуйте.

10. «Використовую форму для мафінів як ємність для соусів».




11. Коли перети бейсболки, сушіть їх на повітряній кульці, щоб вони зберігали форму.



12. «Помив свої 8-річні крокси засобом для чищення шин та гуми».




13. Незрозуміло, як і чому, але це працює.

Коли відкриваю варення чи томатну пасту і знаю, що банка в холодильнику простоїть довго, я мажу кришку зсередини гірчицею. Після цього паста ніколи не зіпсується і не запліснявіє. © Ольга Нетус

14. «Як зберігати спеції: баночки з-під дитячого харчування беремо у будь-яких знайомих мам та тат, на кришку вішаємо магніт, кріпимо до холодильника. Готово!”.




15. Якщо авокадо зберігати в холодильнику в одному пакеті з часточкою очищеної цибулі, воно залишається свіжим протягом декількох днів.




16. Порада від економної господині.

Заздалегідь відрізаю 2 брусочки вершкового масла, в кожен глибоко і надійно встромляю вилку, загортаю в плівку — і в морозилку. Починаю пекти млинці, дістаю вилку з маслом, кладу на окреме блюдце і кожен млинець підмазую крижаним масляним шматочком. Починає прогріватися і мажеться зайве — вилку міняю на свіжозаморожену, а шматочок масла, що підтанув, вирушає в морозилку. Виходить, кожен млинець у маслі, смак є, а витрат трохи. © Тітка Нюра / ADME

17. Почистити сумку зсередини від крихт та дрібного сміття можна за допомогою липкого ролика для одягу або скотчу.




18. Багато людей за звичкою роблять так: розношують нове взуття за допомогою товстих шкарпеток. Одиниці знають спосіб простіше: налити в пакет воду, покласти в туфлі і заморозити.




19. Нарешті вигадали, як зберігати пакетики з приправами.




20. Більшість людей, щоб остудити окріп, дмуть на нього. Одиниці знають, що можна прискорити процес, якщо покласти у склянку кілька ложок.


Ложки нагріються – напій охолоне.


10

Коментарі

121.01.23, 09:19

цікаві ідеї!

    221.01.23, 09:26Відповідь на 1 від Андрій1961

    цікаві ідеї!

      321.01.23, 10:35

      Спасибо. Учту.

        Гість: _Сонечко_

        421.01.23, 11:08

        4. на комірці сорочки залишаться сліди, які потрібно буде прасувати. інколи прищіпки залишають брудні плями. тому краще так не робити.
        6. не той малюнок під дописом.
        9.навіщо мучити себе тим, що не подобається???
        15. взагалі смішно. а купувати рівно стільки скільки потрібне не пробували? надрізане взагалі не потрібно зберігати. його можна одразу з'їсти)))
        18. про туфлі сумнівно. а якщо розтягнеться до занадто більшого розміру?
        20. про ложки знала. і ще - коли до чаю одразу додавати цукор, це теж охолоджує напій..

          521.01.23, 12:02Відповідь на 3 від GalinaKiev

          Спасибо. Учту.

            621.01.23, 14:21

            Знав персонажів, які пісяли тільки на роботі, щоб економити воду вдома

              721.01.23, 14:22

                821.01.23, 14:53Відповідь на 6 від NoTaRь

                Знав персонажів, які пісяли тільки на роботі, щоб економити воду вдома

                  921.01.23, 15:20Відповідь на 8 від Голубка

                  Знав персонажів, які пісяли тільки на роботі, щоб економити воду вдомаАга

                    1022.01.23, 17:56