хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Про ТО та реєстрацію скутерів. ОФІЦІЙНО

                 З реєстрацією скутера проблем не буде, до липня

   В гаражах скутеристів «залізні коні» покірно чекають весни. А їх власникам вже зараз потрібно попріти над реєстрацією двоколісної техніки, щоб потім законно та безтурботно пересуватись вулицями. Доведеться і власникам автомобілів попріти, готуючи свої авто до чергового техогляду. 

З 1 січня 2010 року набрала чинності нова редакція Порядку державної реєстрації транспортних засобів. Нововведенням є обов’язкова державна реєстрації в органах Державтоінспекції – мопедів, об’єм двигуна яких не перевищує 50 кубічних сантиметрів. При цьому передбачено, що перша державна реєстрація мопедів, придбаних до набрання чинності Порядку, до 01 липня 2010 року може проводитися без подання документів, що підтверджують правомірність їх придбання, за встановленою процедурою після проведення Державтоінспекцією відповідних перевірок.

   Документами, що підтверджують правомірність придбання транспортних засобів, їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, є засвідченні підписом відповідної посадової особи, що скріплений печаткою та необхідні для надання в підрозділи Державтоінспекції: довідка рахунок видана суб’єктом господарювання, діяльність якого пов’язана  з реалізацією транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери; договори та угоди, укладені на товарних біржах на зареєстрованих у Департаменті Державтоінспекції бланках, інші засвідчені в установленому порядку документи, що встановлюють право власності на транспортні засоби; копія рішення суду, засвідчена в установленому порядку, із зазначенням юридичних чи фізичних осіб, які визнаються власниками транспортних засобів, марки, моделі, року випуску таких засобів, а також ідентифікаційних номерів їх складових частин; довідка органу соціального захисту населення або управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, що виділили автомобіль або мотоколяску; акт приймання-передачі транспортних засобів, виданий підприємством – виробником або підприємством, яке переобладнало чи встановило на транспортний засіб спеціальний пристрій згідно із свідоцтвом про погодження конструкції транспортного засобу щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, із зазначенням ідентифікаційних номерів такого транспортного засобу та конкретного одержувача; вантажна митна декларація або видане митним органом посвідчення про реєстрацію в підрозділах Державтоінспекції транспортних засобів чи їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери.

   У разі коли власники транспортних засобів мають заборгованість із сплати штрафу за порушення правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху, їм може бути відмовлено в проведенні державної реєстрації (перереєстрації), знятті з обліку транспортного засобу.

   На зареєстрований у підрозділі Державтоінспекції мопед видається свідоцтво про реєстрацію та один номерний знак.

   Також нагадую автовласникам, що в період з 15 січня 2010 року розпочато проведення Державного технічного огляду транспортних засобів парного року випуску.

   Техогляд транспортних засобів незалежно від форм власності проводиться з такою періодичністю: два рази на рік – транспортні засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння більш як дев’ять з місцем водія включно та спеціалізовані засоби для перевезення небезпечних вантажів; один раз на рік – транспортні засоби, призначені для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою понад 3,5 тонни, а також спеціальні та спеціалізовані засоби, зокрема автокрани, таксі, автомобілі швидкої медичної допомоги;

   Один раз на два роки – транспортні засоби призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння не більш як дев’ять з місцем водія включно та для перевезення вантажів з максимальною дозволеною масою до 3,5 тонн, а також мотоцикли та інші механічні транспортні засоби.

   Допускається проведення техогляду причепів, причепів-розпусків та напівпричепів незалежно від року їх випуску одночасно з тягачем.

   Строки проведення техогляду Державтоінспекцією: з 15 січня по 15 грудня – для тих транспортних засобів, техогляд яких проводиться один раз на два роки або один на рік; з 15 січня по 30 червня та з 01 липня по 15 грудня – для тих засобів, техогляд яких проводиться два рази на рік.

   Для проведення техогляду працівникові Державтоінспекції подаються такі документи: 1) паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу, для фізичних осіб, копії довідки з ЄДРПОУ та документа, що підтверджує факт закріплення засобу за водієм, - для юридичних осіб; 2) протокол перевірки  технічного стану,  виданий  суб'єктом господарювання не раніше 45 діб до дати проведення техогляду, або міжнародний сертифікат технічного огляду, виданий центром технічного огляду для засобів, що виконують міжнародні перевезення вантажів і пасажирів; 3) реєстраційні та інші  документи,  що  підтверджують  право використання зазначеного засобу; 4) посвідчення водія, що дає право  керувати  засобом відповідної категорії, та талон до нього; 5) медична  довідка  щодо  придатності  водія  до керування засобом відповідної категорії; 6) поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних засобів або  документ,  що підтверджує право на звільнення від страхування; 7) квитанція  про  сплату  податку  з  власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів та у разі наявності документ,  що підтверджує право на пільги із сплати такого податку (юридичними  особами  додатково  подається  розрахунок  податку  з власників засобів); 8) дозвіл на встановлення та використання спеціальних звукових і (або) світлових сигнальних пристроїв; 9) на засоби, що здійснюють перевезення небезпечних вантажів, додатково подаються свідоцтво про допущення засобів до перевезення небезпечних вантажів та свідоцтво про підготовку водіїв  засобів, що перевозять небезпечні вантажі; 10) на  засоби,  що  працюють  на газовому паливі,  додатково подається  документ,  що  підтверджує  проведення випробовування газової паливної системи в порядку і строк, установлені для даного виду обладнання та його комплектації.

   У разі  відсутності  будь-якого  документа,  визначеного  цим пунктом, техогляд не проводиться. Маючи прикрі результати техогляду 2009 року до водіїв прохання не зволікати з проходженням державного технічного огляду!

                   

8

Коментарі

13.02.10, 18:34

а у велосипедов когда тех осмотр?

    23.02.10, 18:40

    Цікава інформація.

      Гість: Wildcat+

      33.02.10, 18:50

      "Доведеться і власникам автомобілів попріти, готуючи свої авто до чергового техогляду."
      Кроме п.2) - не вижу изменений для автомобилистов. Ничего тут страшного не ввели.
      Или я что-то пропустил?

        Гість: психический

        43.02.10, 19:14

        запретить на хрен эти скутеры

          53.02.10, 19:49Відповідь на 3 від Гість: Wildcat+

          А что крамольного, простите, в п.2?

            63.02.10, 19:51

            Ну и слава Ему, что наконец-то решили упорядочить этот скутерастический бардак.
            Одна проблема - как поймать этого гадёныша, который без номеров и тикает?

              73.02.10, 19:57

              много букв

                Гість: Wildcat+

                83.02.10, 19:57Відповідь на 5 від Вано)

                А что крамольного, простите, в п.2?Да крамольного - ничего. А вот геморроя... . Придётся искать сертифицированную СТО, имеющую право выдавать эти справки, проходить там настоящий, именно технический, осмотр, платить им бабки за справку и аж потом с этой справкой и остальными документами, справками, чеками - в ГАИ, на прохождение техосмотра и получение талона ТО, который лепится на лобовое стекло.Кстати, они сейчас тоже, как права, пластиковые делаются, чтоб побольше бабла срубить. Теперь ясно?

                  93.02.10, 20:05Відповідь на 8 від Гість: Wildcat+

                  Тю. То есть раньше, когда ТО проводили непосредственно на МРЭО, где и выдавали это самое заключение, было проще?
                  ЗЫ. Повторного осмотра техсостояния ТС в вышеприведенных буквах я не узрел, скажу больше - положение относительно проведения ТО на сертифицированных СТО уже активно применялось и в году ушедшем.
                  ЗЫЗЫ. Скажу по секрету, в процедуре _прохождения_ техосмотра не изменилось ни-че-го (кроме арифметики, но это уже из другого болота мухи)

                    Гість: Wildcat+

                    103.02.10, 20:12Відповідь на 9 від Вано)

                    Тю. То есть раньше, когда ТО проводили непосредственно на МРЭО, где и выдавали это самое заключение, было проще?
                    ЗЫ. Повторного осмотра техсостояния ТС в вышеприведенных буквах я не узрел, скажу больше - положение относительно проведения ТО на сертифицированных СТО уже активно применялось и в году ушедшем.
                    ЗЫЗЫ. Скажу по секрету, в процедуре _прохождения_ техосмотра не изменилось ни-че-го (кроме арифметики, но это уже из другого болота мухи)
                    Ну, не знаю. Я ещё, именно так, не проходил. Предстоит в этом году.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна