хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

«Залізним коням» одягнуть хомут

                                                               

   З 1 січня наступного року всі скутери підлягають реєстрації, незалежно від їхнього об’єму двигуна. Тобто з 2010 року всіх скутери та мопеди вже повинні мати державний номер. Також водій скутера чи мопеду буде зобов’язаний мати при собі, крім обов’язкових реєстраційних документів, посвідчення водія категорії А, або ж категорії А1 яка видається саме водіям скутерів. Без всього цього на вулицю виїхати буде просто неможливо.

   Якщо ж вас зупинять без перелічених вище документів то доведеться заплатити штраф до 850 гривень за керування без посвідчення водія та без документів на фототехніку до 260 гривень.

   Значна частина згідно теперішнього законодавства може взагалі не отримати реєстраційних документів.  Справа в тому, що частина скутерів, які вже експлуатуються не один рік, завезені на Україну як контрабанда. Вони здебільшого не мають ніяких документів окрім як чеку про його купівлю в магазині.

   А лише цього документу для реєстрації згідно теперішнім вимогам недостатньо. При реєстрації приміром автомобілів і мотоциклів ввезених із за кордону необхідно крім довідки-рахунку надати копію сертифіката відповідності, виписку з митної декларації і ще деякі документи. Транспортні  засоби,  ввезені  в  Україну  з   метою   їх подальшого  відчуження  суб'єктами підприємницької діяльності, які реалізують  транспортні засоби, і придбані юридичними чи фізичними особами,  реєструються  на підставі виданих зазначеними суб'єктами підприємницької  діяльності  довідок-рахунків,  в яких обов'язково робиться   запис: «Митне  оформлення  здійснено,  вантажна  митна декларація  від  «___»_________  року    ____» і які скріплюються особистою  номерною печаткою працівника митного органу та гербовою печаткою  цього  органу,  або довідок-рахунків та вантажних митних декларацій чи їх ксерокопій, засвідчених у тому ж порядку.  Нічого з переліченого не буде і в половини, мало імовірним є і наявність чеку про купівлю. Тому скутеристам доведеться вже зараз починати дбати про свої документи, зокрема отримувати посвідчення водія. Крім цього додасться ще й проблема продажу «з рук в руки» скутерів. Матимуть проблеми при реєстрації і скутеристи які купили свої скутери на руках.    

   Крім того, якщо ви придбаєте скутер після нового року, ви будете зобов'язані зареєструвати (перереєструвати) транспортний засіб протягом десяти діб після придбання. Доведеться проходити і техогляд, адже згідно законодавства транспортні засоби,  що беруть участь у  дорожньому  русі підлягають  обов'язковому державному технічному огляду. Перевірка технічного стану транспортних засобів
проводиться  виключно  акредитованими  в   установленому   порядку суб'єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію.

   Що робити власникам «Карпат», «Дельт», «Верховин», які випускалися в ще за радянських часів, незрозуміло. Можна звичайно встановити право власності на техніку через суд. А можна просто чекати змін законодавства та роз’яснень «зверху».  А доти доведеться тримати своїх «залізних коней» на припоні.

  

5

Коментарі

Гість: Вреднулька

120.08.09, 12:05

агга... а еще и права хотят, что бы были, вот только эти права нигде получить не реально... Придурки одним словом, что бы требовать, что либо нужно создать нормальные условия для исполнения требований.

    220.08.09, 12:07

    На "фототехніку" потрібні документи?

      320.08.09, 12:09

      Это недогосударство уже не знает где еще поживиться! Уроды!!! А велики еще не надо регистрировать?

        420.08.09, 12:17

        Все такие умные собрались, а когда Вашего родственника собъют на таком вот себе скутере без номерных знаков и водитель будет в стандартной (цветной) куртке и шлеме и укатит прочь, кого будете благодарить? Если кто бывал или жил в Европе - там все средства регистрируются! Так что все идет в правильном направлении. Просто все "не так как в нормальных странах", будут снова очереди и бюрократия.

          520.08.09, 12:17

          Ежели ты рулишь по дороге, где катаются машинки разные, нужно как минимум знать правила дорожного движения. Не для гайцев, для себя, дабы живым остаться. На дорогах и так творится ужас, а "скутера" безопасности на дорогах не добавляют... Я думаю речь таки идет о жизни, а не номерах и штрафах.
          Вы думаете водителю, сбившему непонятно откуда выскочившего скутериста, да еще и ребенка легко будет жить с этим? Даже если водитель совершенно не виновен?!!!

            620.08.09, 12:18Відповідь на 1 від Гість: Вреднулька

            Пойди и сдай в любом МРЕО. Есть даже категория для мопедов/скутеров в новых правах

              Гість: Вреднулька

              720.08.09, 12:35Відповідь на 6 від pharaon

              Да? Ты так считаешь? То что есть группа новая для водителей мопедов и квадрациклов, А1 и В1, я в курсе, только в Крыму ни в овдной автошколе нет приема на эти категории. А на права для водителей мотоциклов на категорию А, из 60 автошкол п-ова только в 4 можно получить эту категорию и то находяться они далеко не в столице, а у черта на куличках... Ну может у вас в Киеве с этим прще, я не знаю.. Но ты узнай прежде чем писать. А то что я пишу это правда, причем проверенная, и не только мной

                Гість: Вреднулька

                820.08.09, 12:36Відповідь на 4 від pharaon

                А никто и не отказывается, что права для водителей и скутеров, и мопедов необходимы, речь о том, что нормальные условия не предоставляют.

                  Гість: Вреднулька

                  920.08.09, 12:39

                  И почему у общественности к водителям скутеров такое предвзятое??? У меня очень много знакомых, которые ездят и на мопедах и мотоциклах (у нас свой Крымский клуб) Так вот никто из моих знакомых ни правил не нарушает, ни без шлема не ездит, а то что придурков на мопедах хватает, так простите их и за рулем автомобилей предостаточно

                    1020.08.09, 12:47Відповідь на 2 від Al KazlOFF

                    на "візир" потрібно. і на любу техніку в руках у гайця мають бути документи. типу він каже: а шо я користуватись камерой умію. а ти: а я теж правила знаю, тіьлки прав немаю.
                    суть понятна?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна