Про співтовариство

Про все, що відбувається, відбувалося чи буде відбуватися у нашій країні. Про проблеми, з якими стикається у своєму розвитку Україна, про її історію, культуру і мистецтво. Про красу і розвиток її складових частин - областей, міст і селищ. Про все це тут - у співтоваристві "Велика Україна".
Вид:
короткий
повний

Велика Україна

Понєслась...

Сьогодні офіційно стартує виборча президентська кампанія в Україні...

Висування кандидатів на пост Президента України розпочнеться 20 жовтня і завершиться 6 листопада 2009 року. Відповідно до Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів Президента України, оприлюдненого Центральною
виборчою комісією, висувати кандидатів мають право політичні партії, виборчі блоки
політичних партій, громадяни України шляхом самовисування.

Деякі політсили вже визначились з кандидатами, яких підтримуватимуть.

ЦП НРУ рекомендував Зїзду НРУ висунути Юлію Тимошенко, як єдиного кандидата від національно-демократичних сил на виборах Президента. Остаточно це питання вирішиться на XVIII позачергових Всеукраїнських Зборах НРУ 24 жовтня.

Ліві теж визначаються. Соціал-демократична партія України (об’єднана) підтримала рішення про створення Блоку лівих і лівоцентристських політичних сил і підтримала кандидатуру лідера Комуністичної партії Петра Симоненка як єдиного кандидата на посаду президента України від лівих сил. Згідно з рішенням з’їзду, СДПУ(о) створює разом з політичними партіями
– КПУ, партією «Справедливість» і політичною партією «Союз лівих сил» – виборчий блок політичних партій «Блок лівих і лівоцентристських сил».

Крім того, з 19 жовтня розміщення матеріалів передвиборної агітації на носіях
зовнішньої реклами та в засобах масової інформації до офіційної реєстрації кандидати в Президенти є незаконним.
Всі біл-борди та інші носії, рекламні ролики, матеріали в друкованих
ЗМІ повинні бути зняті, і їх розміщення має бути припинено - подивимось, як ця вимога законодавства буде виконуватись...

Творити добро - почесна справа кожного...

Я особисто підтримую благодійний проект "Святий Миколай у дитячих будинках України", започатковану на цьому порталі користувачем  Йо Тен:
http://blog.i.ua/user/2177116/324414/?p=2#advA_advC_324414_6207436
та пропоную Вам також долучитись до підтримки.



Мета проекту - надавати необхідну допомогу безпритульним дітям та подарувати їм казку.

Цей проект задуманий, організований і втілюватиметься звичайними людьми, не політичними партіями, громадськими організаціями чи рухами (хоч вони також можуть долучитись до підтримки).

Допомога здійснюватиметься анонімно,без оголошення імен, назв партій чи організацій.

Згідно задуму - діти отримують подарунки безпосередньо від Святого Миколая, через його посланців.



Долучитися до акції може кожний бажаючий.


Дана акція є всеукраїнською.

Тому, якщо в Вашому місті є дитячий будинок і ви бажаєте допомогти діточкам -
подайте в коментарях цього блогу або на електронну адресу [email protected] наступну інформацію:
- поштова адреса і телефон дит.будинку;
- кількість дітей;
- їх вік;
- потреби (ліки, продукти харчування, одяг, іграшки, памперси, мило...)




Хто хоче долучитися до проекту особисто - пишіть мені або Йо Тену в чат чи в коментарі.

Полюбляєте політичні приколи? Тоді вам сюди...

Створила новий фото-канал: "Політичні приколи", де будуть розміщуватись фото-приколи на політичну тематику: фотожаби, карикатури, кумедні картинки та фото політиків і про політику...


(фото varyag888)

Запрошую до перегляду та приєднання! Зробимо політику веселішою (хоч вона й так кумедна далі нікуди, тому матеріалу напевно буде вдосталь))... http://photo.i.ua/channel/974

сьогодні Тимошенко має подати у відставку.



чи дотримається ВОНА свого слова?


«Я знаю, що ми зможемо протягом двох років людям (вкладникам радянського «Ощадбанку») гроші повернути»
«Якщо я не зможу повернути людям гроші протягом двох років, я, на відміну від наших чоловіків–політиків, покладу заяву і піду з посади. Тому що посади не потрібні, якщо ти не можеш обіцяне людям дати» 
27.09.2007, 1+1

ще 13 мільйонів вкладників стоять на черзі і не повернули свої гроші

http://www.umoloda.kiev.ua/number/1499/180/52721/

«НКВД - Гестапо: брати по крові»

Запрошую переглянути документальний фільм білоруського режисера Володимира Самойлова «НКВД-Гестапо: брати по крові», випущений білоруським каналом «БелСат». В основі фільму постали реальні історичні документи, що свідчать про співпрацю НКВД і Гестапо в різних сферах – зокрема щодо обміну в’язнями. СРСР відправляв у Німеччину антифашистів та євреїв, які там підлягали знищенню. Взамін нацисти видавали Москві людей, котрі до цього емігрували в Німеччину і виступали проти Радянського Союзу. Подаю початок фільму, продовження можна подивитись тут: ч.2: http://www.youtube.com/watch?v=UUvFNCDAFu8&feature=related ч.3: http://www.youtube.com/watch?v=xjkfubSN1rI&feature=related ч.4: http://www.youtube.com/watch?v=6r-5FUSPOrI&feature=related

У Богословської зовсім дах поїхав...

  • 04.09.09, 18:15
Нещодавно повернулась з відпочинку в Криму (про відпочинок буде пізніше детальніше))...
І найбільше, що мене там негативно вразило - бігморди Богословської «Хватит делить Севастополь! Дадим городу статус украино-российской территории!» (може це вже тут обговорювалось, ви вже вибачте відпускниці, але змовчати не можу...))



(фото не моє, звідси).

Перше, що мені спало на думку після того, як я ЦЕ побачила, було "Вона зовсім головою поїхала"...

Потім подумалося, що може це її хтось так натягав, щоб відібрати голоси у Януковича...

Потім подумалось, що за такі антикеонституційні заклики було б непогано її посадити на нари...

Потім подумалось, що й інші політики не кращі - кожен агітує за себе в міру своєї розпущеності і грошового запасу спонсорів...

Але, жоден політик так відкрито не пропонує змінити територіальний устрій України...

Тому я підтримую звернення УНП до СБУ з вимогою притягнення Богословської до кримінальної відповідальності за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України.

83%, 45 голосів

17%, 9 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Бойкот "Славутичу" та усьому пиву виробництва "Carlsberg Group”.

Не пийте пиво виробництва групи “Carlsberg Group”! За антиукраїнську позицію керівництва компанії.

Ось яка ця позиція: Генеральний директор компанії “Славутич” (Carlsberg Group) Петро Чернишов у власній колонці в журналі “Кореспондент” (№19, 28.05.2009) вивалив із себе таке: “Ориентир на запорожских казаков – плохое подспорье в построении развитого и правого государства. Таких идолов можно и уступить соседям”.

Хоч історії Запорозької Січі гендиректор, як слід не знає, зате точку зору на неї має. Запорозьких козаків він порівнює із сомалійськими піратами. Запорозьку Січ, борців за визволення Чечні та сомалійських піратів цей великорозумник називає “Организованным Преступным Сообществом”.

“Спудейське братство Києво-Могилянської Академії” перше відреагувало на геніальні висловлювання генерального директора Петра. Серед вимог – спростування та звільнення людини, яка принижує національну гідність українців. Студенти закликали українців бойкотувати пиво, яке виробляє “Carlsberg Group”, а саме: “Славутич”, “Львівське”, “Балтика“, “Tuborg”, “Carlsberg” і “Holsten”.

Добра пропозиція! Петро її зрозуміє. Особливо, коли в очах партнерів виглядатиме людиною, що своїми заявами шкодить їхньому бізнесу.

До вимог “Спудейського братство Києво-Могилянської Академії” приєдналося Козацьке братство бойового Звичаю Спас “Сокіл” та історичний клуб “Холодний Яр”.

Закликаючи українців не пити пиво згаданих марок, ми й радимо не передплачувати і не купувати журнал “Кореспондент”.

З Майдану.

63%, 34 голоси

37%, 20 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Україні загрожує війна з Росією?

Ділюся свіжою інфою від аналітиків про те, що Російською владою готується суспільна думка щодо силового сценарію захоплення України, на зразок торішніх дій з Грузією.

Такі висновки випливають з нещодавніх заяв Мєдвєдєва та Дугіна щодо можливості збройного конфлікту Росії та України.

Не знаю, чи відповідає дійсності така аналітика, але мені на очі попалося таке звернення громадянина Росії:

"дивчинам и парубкам
2009-08-11 06:25 pm UTC
хотел бы обратиться к украинцам, читающим этот пост.
ребята, многие россияне болели за вас когда у вас был майдан, многие представители российской интиллегенции, журналистского сообщества, политического спектра и простых россиян - болели за вас. хохотали над ужимками и прыжками обосравшихся имперастов и властьпредержащих обосравшихся на ваших выборах, так что на весь мир воняло. радовались тому, что братский народ хочет жить свободно, строит реальную демократию.
забейте болт, на путинских говнюков и прохановидных чудиков, визжащих "украина, отдай крым". и знайте, что в России - достаточно людей, слушающих ВВ, Океан эльзы, Ля-манш, любящих готические улочки львова, тихий бриз крымских курортов, свободный воздух Киева.
вегда помните, что имперасты и русские-две большие разницы.

мы - нормальные Россияне, любим вас, болеем за вас(очень хочеться, что бы у вас получилось то, чего не вышло у нас) и всегда рады приехать к вам и принять вас у себя.

знайте, что нас таких много и будьте пожалуйста счастливы!

я тебе кохаю, незалежная!!!:)

http://oleg-kozyrev.livejournal.com/2237924.html?thread=23208932#t23208932", яке взято звідси.

Може, політики там до чогось воєнного і готуються у верхах, але простий народ цього не хоче. Народ хоче миру, добробуту і злагоди з сусідами. Отого затяганого вже "добросусідського ставлення". Не побоюся того сказати - з обох сторін - Росії і України.

free counters

69%, 20 голосів

31%, 9 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Про комендантську годину

В Україні планується введення комендантської години для підлітків, на зразок тої, що вже деякий час діє в Житомирі. 

Під час дії комендантської години обмежується перебування дітей і підлітків до 14 років у суспільних місцях - у розважальних установах, комп'ютерних клубах, на вулицях без супроводу батьків або осіб, які їх замінюють після 22 години, та підлітків від 14 до 16 років - після 23.

Правозахисники вважають таке запровадження порушенням прав людини, оскільки таким обмеженням порушується право людини на свободу пересування...

Неповнолітніх, які порушили комендантську годину, будуть доправляти до райвідділу, викликати батьків і складати протокол. Дітей передають батькам під розписку.

Комендантські години для підлітків діють у багатьох країнах. Головна їх мета - забрати дітей із вулиці і зробити їхнє життя безпечнішим.

Плюси цього заходу: скорочення злочинності серед підлітків на третину та збільшення надходжень до бюджету завдяки сплаченим штрафам.

Мінус: без належного контролю за виконанням цього нововведення, цей захід може виявитися лише формальністю.

Як Ви ставитесь до можливості такого нововведення по всій Україні?

58%, 32 голоси

35%, 19 голосів

7%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Вона працює?

А вони - блокують, заважають, зраджують, обіцяють, руйнують… (може, й ще щось, але мені поки що зустрічались лише такі варіанти)…
Біг-борди з такими написами з'явились днями по всій Україні...
Невідомо, хто така та таємнича "ВОНА", бо до цього слова можна віднести усіх жінок України (на відміну від ледачих чоловіків))...
Але претендент сам знайшовся...
"Це не виборча реклама – це соціальна реклама, яку я маю право давати за будь-яких обставин. Говорячи про соціальний характер реклами, я маю на увазі, що вона спрямована на підтримку духу людей", - заявила Тимошенко.
Та є кілька "але": соцреклама дається безкоштовно, а за цю заплатила політсила Прем'єрки… Крім того, для мене незрозуміло, яку соціальну функцію ця реклама виконує… В мене вона викликає лише роздратування і недобрі думки у бік того, як «ВОНА ПРАЦЮЄ»…
Тому що:
Вона блокувала – тобто її політ сила, будучи опозицією, та й не опозицією, теж блокувала діяльність ВР, Кабміну, коли ця діяльність була невигідна ЮВТ особисто або союзним їй олігархам…
Вона заважала – працювати владі, будучи опозицією...
Вона зраджувала – Ющенка, союзництвом з Януковичем...
Вона обіцяла – «Український прорив», повернення вкладів Ощадбанку...
Вона руйнує – все, до чого торкається...
І, нарешті, - вона працює, але в яку сторону і якими методами: стягненням наперед податків, щоб наповнити бюджет, і все одно - невиконання бюджету, зростання внутрішнього боргу, скорочення (майже вдвічі) виплат зарплати держслужбовцям на фоні галопуючої інфляції...

Висновок: насправді, вона таким чином лише скидає з себе відповідальність - мовляв, мені заважають працювати... Але сама суть влади в тому й полягає, щоб працювати. Працювати на благо країни, всупереч усім і уся... А не тупо піаритись, ховаючи це за маску соцреклами.

А поки що виходить так:
"Вони балакають, вона - бреше",
"Вони блокують, вона - заганяє країну в борги",
"Вони зраджують, вона - переховує злочинців",
"Вони руйнують, вона - краде"...

55%, 21 голос

16%, 6 голосів

8%, 3 голоси

21%, 8 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.