хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Скільки коштує пошук роботи в Полтаві?

У зв'язку із кризою в нашій державі збільшилась кількість безробітних. Тому питання про працевлаштування зараз особливо актуальне. Ми вирішили оцінити вірогідність знайти роботу через кадрову агенцію в Полтаві.

В часи СРСР одним з методів пошуку співробітників були оголошення. Їх клеїли всюди: на двері продуктових магазинів, на стовпи та спеціально відведені стенди. Такі об'яви можна зустріти й сьогодні. Але заледве вони є найкращим засобом пошуку роботи.

Зараз найвідоміші способи працевлаштування - через знайомих і родичів, спеціалізовані газетні видання, Інтернет і кадрові агентства.

Наразі  перший варіант поступово втрачає популярність через можливу некомпетентність рекомендованого. Щодо Інтернет сайтів, то їх величезний плюс в тому, що на них цілодобово оновлюється інформація і кожен бажаючий може як залишити своє резюме, так і переглянути список пропонованих вакансій. Але існує мінус - не кожна людина регулярно відвідує всесвітню мережу. Крім того вакансії з віртуальних сторінок можна знайти і в газетах. Адже в кожному місті є всього кілька популярних видань, які читає основна маса населення.

А от до кадрових агентств в основному звертаються в останню чергу. Це пояснюється тим, що важко визначити яке саме агентство дійсно надає якісні послуги. Отже, так виникає головне питання: в яке кадрове агентство звернутись?
Виявляється їх не так і мало. Ми відвідали дев'ять з них, які розташовані в центральній частині міста Їх перелік та умови співпраці занесемо до таблиці1.

Таблиця 1. Перелік кадрових агентств

№ Назва  Вартість послуг Термін дії договору Адреса
1 Барс 120 грн. 1 рік вул. Жовтнева 43 оф.211
2 Перспектива 45 грн. 1 місяць вул. Чорновола 2б
  70 грн. 3 місяці вул. Шевченка 44 оф.22
  Повторне оформлення договору - 25 грн. 2 місяці вул. Шевченка 27 оф.12
3 Онікс 50 грн. + 30%
від першої заробітної плати До повного працевлаштування вул. Шевченка 37 оф.18
   150 грн. 3 місяці вул. Жовтнева 43 оф.230
4 Мемфіс 100 грн. 1 рік вул. Леніна 13 оф.401
5 Бізнес персонал 100 грн. 1 рік вул. Леніна 13 оф.411
6 Солідарність 100 грн. Студентам - 50% 1 рік вул. Шевченка 52 оф.314
7 Партнер + 60 грн. 6 місяців
8 Полтава +  Вартість - 100 грн. До повного працевлаштування
9 Дарія    
 
Як видно з таблиці умови співпраці з клієнтом, а головне - вартість послуг відрізняються в різних агентствах.
Відрізняється і підхід до роботи. Не багато з них можуть похвалитись гарним сервісом обслуговування. Приємно в цьому плані скасувати  лише "Барс", "Онікс", "Бізнес Персонал". А от кадрове агентство  "Солідарність" крім працевлаштування надає послуги юристів і знайомств.

В "Перспективі" виникають незручності для клієнтів, які самі повинні дзвонити  (чи приходити) і дізнаватись про нові надходження. Адже такий посередник не спроможеться вчасно повідомити про підходящу вакансію.
«Старожилами» в місті вважаються  "Мемфіс" та "Онікс". Це вже є їх перевагою, адже звертаються люди до раніше відомих агентств.

На рахунок інших, то об'яви "Барса" і "Полтава +" з'явились відносно недавно, а "Полтава +" навіть встигла переїхати з Першотравневої на вул. Шевченка.

На нашу думку, краще, коли агентство працює до повного працевлаштування, а не на певний строк (що не дає гарантії). "Онікс" безкоштовно продовжує договір доки не знайде підходящу роботу.

Для кожного є свої критерії за яким він обирає агентство. Тому вибір за вами. Головне в цьому виборі не потрапити в оману красномовної та багатообіцяючої реклами. Слід відразу оцінити всі пріоритети агентства та уважно вивчити умови договору. Щоб не залишитись не лише без роботи, а то й без грошей, витрачених на її пошук.

Полтава-АКВ.
3

Коментарі

анонім

110.05.09, 12:23

.

    Гість: marZipan

    210.05.09, 13:34

    сталкивалась полгода назад с такой проблемой и именно в Полтаве(хотя подозреваю, что по всей Украине такие дела, может в некоторых регионах где получше, где похуже) я там замуж собиралась выходить, закончилось тем, что он уволился, собрали вещи и переехали ко мне в Киев, хотя какие-то работы вроде и находились, но зарплаты такие были смешные, что за эти деньги дешевле дома сидеть
    - на мой ? он мне сказал, что смешные они для Киева, а для Полтавы - обычные, средние. Тут не понятно - разница в зарплатах есть, цены на жилье думаю тоже(не сталкивалась),а вот в ценах на продукты я б не сказала что Полтава и Киев так отличаются как люди выживают с такими доходами , хотя и их еще попробуй найди

      Гість: Big_Profit

      310.05.09, 19:27

      Да уж!

        Гість: Оревуар

        411.05.09, 00:44

        Для людини за 40 пошук роботи - безцільна трата часу . Можливо це реально в столиці, але дивлячись на яку з.п. Можливо вона влаштовувала б в обласному центрі (і то не в усіх), але це не для Києва