хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Руда Відьма

хіба я могла пропустити цю казочку? :)
Руда Відьма

На краю Лісу Тополь в кривій напівроздолбаній цегляній халупці жила молода Відьма. Вона була рудою і негарною. І до того ж — дуже уредною. Що не день — то влаштовувала вона у Лісі яку-небудь гидоту. То цілими вечорами кидала їжаків у річку, то ловила зайців і лоскотала їх майже до смерті, то ламала гілки струнких Тополь. Загалом, дуже сердита була Відьма.
На щастя, чаклувати вона зовсім не вміла, хоч у її будиночку усі полиці і кутки були просто напхані старовинними чаклунськими книгами зі всілякими змовами і закляттям. Та ще в ранньому дитинстві Рудій Відьмі не змогли як слід передати відьомську силу, от книги даремно і припадали пилом. А Відьмі інколи ой як хотілося почаклувати! Особливо, коли Лісом прогулювалася яка-небудь Красуня. Тоді Руда Відьма малювала під очима синьо-чорні смуги, розтріпувала і без того розпатлане волосся і давай Красуню лякати!
Але тій зазвичай бувало не страшно, а смішно. Такі Красуні поблажливо посміхалися Відьмі, діставали маленькі дзеркальця і дивилися в них, причепурюючись і примовляючи: "Я взагалі Красуня, а в порівнянні з тобою — просто як Королева Краси!".
Руда Відьма сердилася, коли її не боялися. Тоді, штовхаючи перед собою яку-небудь каменюку, йшла додому, вмивалася і думала: "Хто вона — Королева Краси?!". І ще думала Відьма про дзеркальце. В неї в будиночку не було жодного. І взагалі, вона не знала, що це.  Минали роки. Життя Рудої Відьми не відрізнялося різноманітністю. Хіба що Красуні тепер не випадково минали її халупу, а навмисне там сновигали і дратували Відьму.
Одного вечора вони так її замучили своїми злісними підколюваннями, що Відьма втекла від них углиб Лісу Тополь і опинилася на невідомій галявині. Сіла Руда Відьма на темну сонну траву і заплакала. Перша слізка впала на травину і збудила її. Раптом травинка почала швидко рости, і вже через хвилину перед Рудою Відьмою опинилася прекрасна дівчина в довгій темно-зеленій сукні та волоссям кольору бордо. Відьма і про сльози забула, навіть ледве не забула дихати від такого дива!
Прекрасна дівчина посміхнулася Рудій Відьмі і простягла їй руку, щоб допомогти встати. Ця усмішка була уперше не поблажливою, не зневажливою, а доброю, щирою і прекрасною. Тому Відьма відразу все
зрозуміла і запитала:
— Ти — Королева Краси?
— Спасибі, звичайно, за комплемент! Взагалі-то я просто Травина. Це дурні Красуні, які так часто встромляють свої носи в щілині твого будинку, так називають мене. Вони вважають, що врода — це головне і що це навічно. Зовнішня врода! Дурощі.
Травина обійняла Руду Відьму і поцілувала її.
— Ніколи більше не сердься на них. Прийде твій час, і ти розцвітеш! Лише роздивися себе. Візьми на згадку про мене ось це, — з цими словами Травина вклала щось кругле і плоске в руку Відьмі. Травина стала розчинятися в повітрі.
— До речі! — раптом додала вона. — не варто тобі малювати синьо-чорні смуги під очима! Прощавай.
— Прощавай, — махнула їй рукою Відьма.
Вона повернулася додому і лягла спати.
А на ранок пригадала про круглу штуковину у руці. Руда Відьма поглянула на штуковину і... О, диво! Прямо на неї дивилася чарівна дівчина! "Так он воно що! Це виявляється те, в що вглядають Красуні! Так це я?! А я нічогенька!" — думала Відьма, розглядаючи себе в дзеркальці. А тим часом, в її кімнатці також відбулися невеликі метаморфози. Замість чаклунських книг тепер стояли цілі армади книг з казками! Руда Відьма як це побачила, так відразу схопилася, взяла першу книгу, що попалася, всілася біля вікна і почала читати: "На краю Лісу Тополь в кривій напівроздолбаній цегляній халупці жила молода..."
Тут у віконце до Рудої Відьми хтось постукав. Виявилося, це знову Красуні. Хотіли вони знову дратувати Відьму, та чомусь натомість чемно привіталися і цілком щиро запропонували їй піти гуляти. Відьма подякувала за пропозицію і відповіла, що змушена зачекати з прогулянкою зважаючи на читання захоплюючої книги! Тоді Красуні чемно попрощалися і пішли.

Ви думаєте, Відьма була потворною, а стала красивою? Ні. Вона просто роздивилася себе. І тоді її роздивилися інші!

Автор: Баринова Т. Ю.
9

Коментарі

127.11.08, 09:35

Вона просто роздивилася себе. І тоді її роздивилися інші!

    227.11.08, 11:38Відповідь на 1 від Ружа

    Останнім часом все частіше трапляються історії в яких потрібно просто повірити в себе, в свої можливості і все обов'язково вийде.
    А як відомо, нічого не випадков

    //ти бачила мультик, Кунфу Панда? (чи Панда кунфу...)

      Гість: Ангедония

      327.11.08, 16:05

      Красива та добра казка.
      Сонечко, а ти читала "Ритуал" Марини та Сергія Дяченків?
      Також-гарна казка з глибоким змістом

        427.11.08, 17:06Відповідь на 3 від Гість: Ангедония

        Ні, не читала.
        я взагалі Дяченків, якщо чесно, не читала. )

          527.11.08, 19:43Відповідь на 2 від Руде диво

          звісно, і той і інший. та в українському перекладі більше сподобалося - Б.Ступка так підходить до Майстра Ши Фу. аж дивно. знаю, що тваринок малювали схожими на тих, хто їх озвучив, але ж звідки вони знали, що в нас його буде озвучувати Ступка ! Дуже добрий і мудрий мульт
          А про цю мудрість, є ще одна хороша книга - "Иллюзии" Р.Баха.
          А ще хочеться нагадати, що Ісус так своїм учням і казав"Ви - Боги! Як не віріте в це, то повірте хоча б в мене" І своїм прикладом довів, що таке бути сином Бога.

            627.11.08, 20:05

            гарна казка

              Гість: Сергій +

              727.11.08, 20:22Відповідь на 4 від Руде диво

              Ні, не читала. я взагалі Дяченків, якщо чесно, не читала. )Це більше балада... ось тут її можна скачати і прослухати..дуже гарно озвучено рекомендую
              http://alive.org.ua/audio_book/6150-ritual-ma rina-i-sergejj-djachenko-ua-ix.html
              Казка

                Гість: Сергій +

                827.11.08, 20:23

                "marina" - якщо вводитимеш прибери пробіл

                  Гість: Ангедония

                  928.11.08, 12:48Відповідь на 4 від Руде диво

                  Це гарна книга.
                  Казка-баллада.Змодеш-почитай