О сообществе

Всё о приготовлении всяческих вкусностей!!!
Вид:
краткий
полный

КУЛИНАРНЫЕ РЕЦЕПТЫ

Дитячий борщ.

  Цей рецепт не претендує на оригінальність, і, можливо, для багатьох не буде
новиною, та все ж вирішив поділитися ним з читачами. Можливо здасться у пригоді
молодим матусям. На цей рецепт мене спонукав черговий "страйк" моєї доньки.
  Що найбільше не полюбляють діти у борщеві та супові? Звісно це зажарка і жир.
Вигляд шматочків смаженої цибулі і вишкварок викликають бурхливий протест і категоричну
відмову від споживання цих необхідних у житті продуктів.
  Оскільки годувати дитину вареним, все ж таки, потрібно, то довелося віднайти, такий собі,
"беззажарковий" рецепт.
  Для борщу береться картопля середньої і великої щільності. Хоч вона і вариться
довше, та зберігає свою форму у готовому вигляді. "Репанка", та інші види м’якої
картоплі швидко розварюється у "лахміття", і тому теж викликає бурхливий протест
у юних споживачів. Крім стандартно порізаної картоплі кладеться ще й кілька великих
цілих картоплин. На прикінці приготування їх виймають, товчуть і знову засипають
у борщ.
   Заправку(вже не зажарку) починаю готувати одночасно з початком приготування
борщу. У окрему посудину наливаю морс. Не томатний сік, і не томатну пасту, а саме
морс, бо у ньому збереглося насіння помідор, яке придає додаткові смакові якості
борщу. Доливаю соняшникову олію. Знову ж таки не рафіновану, а звичайну запашну
соняшникову олію.
  Після того,як суміш закипить, додаю натерту моркву, дрібненько нарізану цибулю
та натертий білий перець. З перцем доводиться повозитися, бо він має тоненьку
скоринку, яку теж необхідно видалити. Просто ріжу його на довгі шматочки,
перетираю, що б у руках залишилася тільки тоненька скоринка. Сюди ж
додаю кілька кульок запашного чорного перцю.
  Вся ця суміш мліє на слабкому вогні протягом усього часу, поки вариться борщ.
Після того, як звариться картопля, кидаю порізану капусту. Можна не боятися, що
картопля перевариться, бо вона з твердих сортів. Як тільки капуста досягне стану
готовності - заливаю заправку. Даю закіпіти на кілька хвилин, потім кидаю лавровий
лист, солю і відставляю.
  Борщ майже готовий. Чому майже? Справжній борщ повинен настоятися,як мінімум
дві доби, щоб усі інградієнти могли змішатися і просочитись одне у одне.
  Такий борщ можна їсти, як холодним, так і розігрітим. Особисто я більше полюбляю
у холодному вигляді, дочка - розігрітий.
  Якщо комусь сподобався мій, не дуже оригінальний, рецепт, то бажаю - смачного.
 

Пошук рецепту.

    У далекому дитинстві, коли я, навіть, гадки не мав про торти і
інші новомодні витребеньки, пригадую, бабуся на дні народження пекла
домашній святковий пиріг.
   Велетенський пиріг займав з пів столу, прикрашений плетивом візерунків із тіста,
і з начинкою із сливового джему. Не якогось там варення, а справжнього сливового
джему, густого і пружного, який можна було різати хіба що ножем. Ну і традиційні
свічки по кількості виповнених років.

   Іще один коронний пиріг моєї бабусі запам’ятався мені.
Це - пиріг з рибою. На жаль, рецепт цього пирога не зберігся, і, скільки
ми у сім’ї не намагалися його відтворити, з цього нічого не виходило.
Звісно, пироги пекли, але смакові якості не досягали рівня бабусиного пирога.
  Якщо хтось має оригінальний рецепт пирога з рибою - прошу поділитися.
Тільки не якоїсь там піцци, а справжнього домашнього, "бабусиного" пирога.
   Чекаю на ваші рецепти. Можна(а може й краще) у окремих блогах.
   З повагою. Михайло ДІД.

Кріль під "шубою".

Всім відомо, що м’ясо кроля має специфічний запах і досить жорстке. Перед готування його замочують на кілька
годин у слабому розчині оцта, щоб знищити цей запах. Коли я у черговий раз зіткнувся з цією проблемою, то
вирішив піти іншим шляхом.На це мене спонукало те, що дочка "застрайкувала" і відмовилася їсти кролятину.
Оскільки справа була у вересні, то овочів і фруктів не бракувало.
Тому я із того, що було під рукою, зробив нове блюдо.
Ось такий рецепт.
Тушку кроля порізав на шматочки, промив звичайною водою без оцта, вклав на дно жаровні, чи як у нас називають -
вутятниці. Можна застосувати будь який чавунний посуд. На дно налив тоненький шар води, щоб не прихватило м’ясо
на початку приготування.
Зверху насипав шар, завтовшки у два пальці, тертої моркви.
Потім шар різаної цибули, теж завтовшки у два пальці.
Потім шар яблук, такої ж товщини.
Пригасив яблука чайною ложкою цукру.
Поверх усього - три лаврових листка.
Не перемішував нічого!
Закрив кришкою і поставив у духовку на 6 годин.
_____
На моє здивування, м’ясо вийшло запашне і ніжне, з чудовим присмаком овочів.
ЗІ. Скільки потім не пробували родичі і знайомі повторити цей рецепт з яловичиною чи свининою,
та виявилося, що кріль під цією "шубою" найсмачніший у приготуванні.

Красный- украиский борщец ! ! !

  • 05.11.08, 03:24
КРАСНЫЙ-УКРАИСКИЙ БОРЩЕЦ ! ! !
Я думаю прав,что пишу этот рецэптик.Вообсчето у каждого свои вкусы,a рецэптов этого "КОРОЛЕВСКОГО БЛЮДА" очень много-поэтому ,несудите строго.......
  Берем свинные ребрышки,ложим в кастрюлю заливаем водой иставим на плиту  и даем закипеть,после чево меняем воду на чистую и промытые ребрышки ложым в кастюлю,варим до почти готовых.Добавляем фасоль(кто сколько любит и какую любит-перед этим ее замачиваем и меняем воду 2-3 раза),если не нравится фасоль-недобавляй!.....варим,пока фасоль небудет почти-готовой.....
ДЕЛАЕМ ЗАЖАРКУ:нарезаем лук мелко бросаем в сковородку з нагретым жыром-тамжэ присутствуют "мелкие шкварошки"(если ненравится очень жырное-делайте зажарку на подсолнечном или оливковом масле),когда лук будет золотистым,добавляем натертую морковь,потом нарезаный "соломкой"-красный бурячок и в концэ-томатный соус или пасту(на глаз и на вкус),это все прояреваем на мелком огне и выключаем накрыв крышкой.....
....когда фасоль полуготовая,добавляем картошку(не "переборсчите",картошки должно быть немного....),когда проверив вилкой- картошка полуготовая,добавляем нарезаную капусту(тожэ на любителя-капусту можно добавлять как свежую,так и "кислую-квашоную"(ее нуйно  вымачивать),и нарезаную нешыре пол сантиметра(мерить ненадо,это делается на глаз),я думаю все-всё поняли?....Капуста проваривается немножко- 5-8 минут,сейчас добавляем соль(по-вкусу,главное непересолить-досолить всегда можно,дажэ в тарелке!).После как добавили соль и помешали,сразу "высыпаем" в кастрюлю-зажарку(если невлазит,отберите черпаком жыдкое(потом всегда сможэте долить обратно в кастрюлю),в какуюто ёмкость),перемешываем осторожно-ЛЮБЯ....... Теперя,можнo добавить спецыи(кубики- КНОР или МАГГИ,перец горошком,лист лавровый и тд.и тп.),я добавляю два маленьких листика "ЛАВРА" ,6 горошков круглого-черного перца,две столовых ложки приправы(КУХАРЫК),и в концэ-укропчик,оставляю всё это дело на мелком огне на 10-15 минут,..........ВЫКЛЮЧАЮ..........
  Борщику нужно дать постоять,и главное на второй и третий дни- БОРЩ ЕСЧО ВКУСНЕЕ

 ! ! ! С М А Ч Н О Г О ! ! ! ! !

Да здравствует новое сообщество КУЛИНАРНЫЕ РЕЦЕПТЫ!!!

Уважаемые АйЮашники!!! Я сотворил содружество КУЛИНАРНЫЕ РЕЦЕПТЫ с той целью, что бы мы делились свами рецептами всяческих вкусностей!!! Записывайтесь и посещайте это содружество!!! Добавляйте свои рецепты, кулинарные советы, и результаты кулинарных экспериментов!!!
Ждём Вас!!!

Желейный торт «мозаика»

ЖЕЛЕЙНЫЙ ТОРТ  «МОЗАИКА»

      2 пачки (450 гр.) сметаны 20%; 1 стакан сахара; 1 пачка быстрорастворимого желатина (по 15 – 25 гр.) 3 пачки желе разного цвета (Желательно фирмы «Мрія» (по тому, что проверено));

               Приготовление:

      1.      Развести отдельно друг от друга каждую пачку желе в стакане кипятка. Охладить и дать загустеть; 2.      Приготовленное желе посечь ножом на неопределённые кусочки; 3.      Обе пачки сметаны развести с сахаром в большой миске; 4.      Ввести в сметану разведённый желатин (не горячий); 5.      Кусочки желе перемешать с подготовленной сметаной и залить в форму. Дать загустеть….

ТОРТ ГОТОВ!!! УРА, ТОВАРИЩИ!!! Аппетитного Прията!


64%, 55 голосов

2%, 2 голоса

34%, 29 голосов
Авторизируйтесь, чтобы проголосовать.
Страницы:
1
102
103
104
105
106
107
108
109
предыдущая
следующая