хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Молдова: революція трьох кольорів?



На тлі прорадянської ностальгії та економічної кризи, комуністи видавали себе за гарантів послідовності, чим вигравали голоси бідних молдован, які живуть за рахунок державної допомоги, а також голоси великої маси працівників і бюрократів, середній дохід яких становить трохи більше 100 євро.
Тепер результат виборів, на яких комуністи одержали приблизно 50% голосів, відмовилась визнавати частина опозиції та населення.

У Кишиневі тисячі демонстрантів вийшли на вулиці у понеділок та вівторок, протестуючи проти перебування при владі комуністів. Невеличкі акції протесту пройшли і на сході Румунії, в Яссах та Галац, де навчаються сотні молдовських студентів, стипендіати румунської держави. Вони кажуть, що якщо при владі залишаться комуністи, Кишинів може віддалитися від прагнення вступити до ЄС.

Комунізм із людським обличчям – кажуть вони – призведе лише до ще більшого збіднення населення, 25% якого змушене зараз шукати місце роботи за кордонами країни.

Комуністичний Кишинів лише затягне в часі вирішення Придністровського конфлікту та віддасть Москві ініціативу його врегулювання, в залежності від її геополітичних інтересів. Не востаннє, продовження нинішнього тренду закордонної політики Кишинева збереже похолодання у відносинах з Румунією, сусідньою країною, яка відчуває за собою обов’язок як підтримувати на захищати своїх громадян у Р. Молдова, так і переважну більшість молдовських громадян, які говорять та пишуть румунською мовою.

за матеріалами Radio Romania International



фото з UNIMEDIA
6

Коментарі

Гість: odserver

19.04.09, 09:49

По большому счету - насрать на тот Кишинев и на всю Молдову вместе с Румынией. Приятно одно - разгромили пацаны нахрен парламент свой. Отличный пример для Украины!)

    29.04.09, 09:51Відповідь на 1 від Гість: odserver

      39.04.09, 09:55

      Їм шо робить більше нічого? ??? Краще б ішли піднімать еконноміку, а на майдані кожен кричать уміє... У нас он докричались...

        49.04.09, 09:57Відповідь на 3 від light

        Їм шо робить більше нічого? ??? Краще б ішли піднімать еконноміку, а на майдані кожен кричать уміє... У нас он докричались...А ви її піднімаєте? Як ви це робите?

          59.04.09, 10:00

          Я працюю в школі і намагаюсь розповідати на уроках економіки поряд з теорією про можливі наслідки капіталістичного устрою... готую наше майбутнє.

            69.04.09, 10:22Відповідь на 5 від light

            Я працюю в школі і намагаюсь розповідати на уроках економіки поряд з теорією про можливі наслідки капіталістичного устрою... готую наше майбутнє.А про наслідки комуністичного минулого України, які видно навколо, розповідаєте?

              79.04.09, 11:54

              Я от чекаю коли вони там когось на гіляку, для нас це буде досить повчально..

                89.04.09, 14:00Відповідь на 7 від ДімкаLvivsky

                На кіл...хі-хі-хі... чи просто когось колесувати, ото буде повчально

                  99.04.09, 14:26

                  Как мы любим эту романтику - революция, народный гнев...

                  На самом деле - это самое примитивное ЗАВОРУШЕННЯ (очень точное украинское слово) недовольных групп общества.

                    109.04.09, 16:28

                    Легко нам зі сторони обговорювати, а людям вже терпіти не сила.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна